Breda torna a celebrar «El Dia del Circ»

El gruix d'activitats arribarà el dissabte 17, amb més d'una trentena d'espectacles i activitats des de dos quarts d'onze del matí fins ben entrada la nit

Dia del Circ a Breda l'any 2017
Dia del Circ a Breda l'any 2017 | AJB
Redacció
14 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:18h
Els dies 16 i 17 de novembre arribarà a Breda la quarta edició del festival de circ organitzat per l'associació sense ànim de lucre Contaminando Sonrisas amb la col·laboració de l'Ajuntament de Breda. El programa recull més de vint actuacions i un nou escenari a la plaça Lluís Companys.  L’esdeveniment es consolida com a proposta d'oci per a tota la família amb una finalitat solidària, alhora que destaca com a un dels actes més multitudinaris que es celebren al municipi al llarg de l'any.  La plaça Lluís Companys, amb gran visibilitat des de qualsevol punt, es sumarà a escenaris clàssics del Dia del Circ com la Bassa del Molí, la plaça de la Vila o el Cercle Bredenc.

El tret de sortida serà divendres 16 amb un espectacle a càrrec dels alumnes de l'escola de circ LOS, situada al Baix Montseny, concretament a Santa Maria de Palautordera. D'aquestamanera s'obre el festival a altres propostes de circ del territori. Posteriorment hi haurà dues actuacions musicals.

El gruix d'activitats arribarà el dissabte 17, amb més d'una trentena d'espectacles i activitats des de dos quarts d'onze del matí fins ben entrada la nit. Enguany al voltant d'una desena d'aquests espectacles es faran en doble sessió per a poder captar millor l'afluència de públic.

Durant el matí el protagonista absolut serà, com cada any, l'escola de circ express, una sèrie de tallers per a la mainada on podran aprendre diverses especialitats de circ, com malabars, equilibris, exercicis de slackline o de trapezi, entre d'altres. La tarda serà el moment on més ventall d'opcions es podran trobar, amb espectacles de dansa, humor, música, titelles, clowning i altres especialitats relacionades amb el circ. Un cop arribada la nit serà el torn d'un cabaret multidisciplinari amb diverses actuacions curtes de diferents varietats en un mateix espectacle. La nit també portarà un espectacle amb malabars de foc i un concert seguit d'un punxadiscos que oferirà una sessió amb cumbia, balkan i swing per tancar la nit.

Circ social

El festival es complementarà amb altres propostes com un mercat d'artesania, instal·lacions artístiques, parades promocionals, food trucks i diversos tallers com un de pinta cares o un per a aprendre a jugar amb un dapo, una estrella de vuit puntes amb la qual es poden fer dansa, esport o malabarismes. Alhora hi haurà una exposició fotogràfica amb imatges dels diferents viatges de l'associació per tot el món durant aquests últims anys i les experiències que hi ha viscut.

El Dia del Circ serveix com a forma de finançament de l'associació de circ social Contaminando Sonrisas per a finançar diversos projectes que els porten arreu del món portant espectacles d'arts escèniques a les persones més desfavorides. En els últims temps l'associació ha fet expedicions a zones com els camps de refugiats sirians de Grècia; països del nord d'Àfrica com el Sàhara Occidental, el Marroc o Argèlia i altres zones com el Líban o Uganda. L'associació també ha arribat a altres punts del planeta, com a zones d’Àsia i Oceania com Tailàndia o Nova Zelanda. Els seus projectes es basen en les arts escèniques per a posar un somriure a les persones en situacions desfavorables que visiten en els seus viatges.