La Fàbrica de Lied tanca els concerts d'estiu a les ermites emblemàtiques del Montseny

Destacar la presència del nét de Manuel Blancafort i la filla de Vicents de Gibert, dos dels compositors que La Fàbrica de Lied ha programat i vol seguir donant a conèixer.

Redacció
13 de setembre del 2012
576_1347549739lied_del_Montseny
576_1347549739lied_del_Montseny | Massavia
Un dels concerts celebrats a Sant Marçal Foto: Massavia

Amb un balanç de 150 sopars a lʼHotel-Monestir Husa Sant Marçal, tres autocars i més de 40 cançons interpretades de Ravel, Debussy, Morera i Granados, La Fàbrica de Lied ha acabat els seus dos concerts i curs dʼestiu de cant i piano a una de les ermites més emblemàtiques del massís del Montseny.

Amb música impressionista, modernista i contemporània, el tenor Jordi Mas i les pianistes Viviana Salisi i Idoia Rodríguez han apropat les Cançons de carrer de Morera, les cinc melodies populars gregues de Ravel i les quatre rimes breus de Montsalvatge. “En Claude, en Maurice i en Gabriel són del Montseny” ha estat possible gràcies a un seguit de patrocinadors del Baix Montseny i altres mecenes particulars que han patrocinat i rebut la formació prèvia dʼalgun dels Lieder dels dos concerts.

Destacar la presència del nét de Manuel Blancafort i la filla de Vicents de Gibert, dos dels compositors que La Fàbrica de Lied ha programat i vol seguir donant a conèixer. Amb lʼedició del primer CD, Chanson dʼamour, amb peces dʼaquests concerts de Sant Marçal i preparant el II Cicle de concerts de tardor (Breda 12 dʼoctubre/ Sant Celoni 16 de novembre / Campins 30 de novembre) aquesta organització de concerts vol anar consolidant una oferta original i propera de la música clàssica, dels Lieder, a les ermites i teatres del massís del Montseny així com crear sinèrgies amb dʼaltres sectors com el restaurador i lʼhoteler.