Un codi de colors per identificar quins aliments són saludables i quins no

El Ministeri de Sanitat anuncia la implementació del sistema Nutri-score, que serà obligatori a partir de l'any que ve, per fomentar la dieta saludable

Un dels passadissos centrals del supermercat Esclat a Sabadell.
Un dels passadissos centrals del supermercat Esclat a Sabadell. | Albert Segura
Redacció
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 7:18h
Un nou etiquetatge per fomentar una dieta saludable. Amb aquesta idea, el Ministeri de Sanitat ha anunciat la implementació del sistema Nutri-score, que els consumidors es trobaran ben aviat en botigues i supermercats. El sistema, simple i intuïtiu, identificarà quins aliments i begudes són saludables i quins no. Serà un codi de cinc colors, de verd a vermell, que anirà en una part visible del producte. 

L'escala de qualitat nutricional estarà dividida entre verd fosc, verd clar, groc, taronja i vermell. Els més saludables, verd fosc. Els que ho siguin menys, vermell. Aquest sistema ja està implementat a França i, tal com ha informat el govern espanyol aquest dilluns, serà obligatori a partir del 2019. 

Per situar més amunt o més avall en l'escala es tindran en compte elements com els sucres, els greixos saturats, la sal, les calories, la fibra i també les proteïnes.