Zaid Ait Malek, gran favorit de la 8a edició de la Marató del Montseny

La cursa de 45 quilòmetres i 2.752 metres de desnivell positiu es disputarà aquest diumenge 11 de novembre

La Marató del Montseny  es fa íntegrament pel Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera de la UNESCO
La Marató del Montseny es fa íntegrament pel Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera de la UNESCO | Josep Maria Montaner
Roger Castillo
10 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:25h
Jessed Hernández, Eli Gordón, Laia Andreu, Pere Aurell, Miguel Caballero... la nòmina de guanyadors de la Marató del Montseny fa goig malgrat haver-se estrenat fa pocs anys (2011) i celebrar aquest cap de setmana tot just la seva vuitena edició. La prova compta amb 45 quilòmetres de recorregut i 2.752 metres de desnivell positiu que la converteixen en una cita dura i en una de les curses més esperades de la tardor.

La Marató del Montseny es desenvolupa íntegrament pel Parc Natural del Montseny, espai protegit i reserva de la Biosfera de la UNESCO, amb un 85% del seu recorregut per corriols i un 15% restant per pista de terra. Amb sortida i arribada a la plaça major de Sant Esteve de Palautordera, la marató passa pels llocs més emblemàtics del parc, com són el cim del Matagalls, Les Agudes i el Turó de l'Home, el sostre de la carrera i del Montseny amb 1.705 metres d'altitud sobre el nivell del mar.

El dorsal número 1 de la cursa d'aquest 2018 el portarà el gran favorit a endur-se el triomf final: Zaid Ait Malek. El corredor continua esperant que el govern espanyol li concedeixi la nacionalitat després que s'hagi esgotat el seu permís de residència, però no deixa de córrer com pocs ho saben fer. El darrer cap de setmana es va proclamar campió de l'Eurafrica Trail i a principis de tardor va proclamar-se subcampió de l'Ultra Pirineu. Fernando López, que va pujar al podi l'any passat, és un dels candidats a plantar-li cara en una prova que aplegarà més de 600 participants. En categoria femenina regna la incertesa, atès que cap de les corredores que ha fet podi en les anteriors edicions està inscrita a la cursa d'enguany.

Curiosament l'altre dorsal número 1 del cap de setmana el portarà Anna Comet, la corredora i periodista que ha escrit un llibre sobre la trajectòria vital i esportiva del marroquí. De fet, tots dos tindran un cap de setmana atrafegat, ja que el dissabte a la tarda presenten el llibre ("Zaid Ait Malek. La eterna sonrisa del trail") a la Fira del Llibre de Muntanya de Vic. Comet farà doblet el dissabte, ja que al matí participarà a la Sitja del Llop, la cursa vertical de la Marató del Montseny que ascendeix 1.185 metres en tot just 6,6 quilòmetres per acabar al Turó de l'Home.