Les Festes de Sant Martí de Sant Celoni celebraran el centenari de l'orquestra La Lira

Una postal de l'orquestra La Lira de la temporada 1927 - 1928
Una postal de l'orquestra La Lira de la temporada 1927 - 1928 | Arxiu fotosantceloni.blogspot.com
Redacció
09 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:14h
Una conferència amb el títol Centenari de l'Orquestra La Lira de Sant Celoni (1918-1968), a càrrec de Rafael Jiménez, aquest vespre a les set de la tarda a la Sala Bernat Martorell encetarà els actes que s'han previst per les festes de Sant Martí per commemorar el centenari de la fundació d'aquesta orquestra que durant cinquanta anys va marcar la vida dels celonins i celonines. Una efemèride doble 100 anys de la seva fundació i cinquanta anys de la seva dissolució.

El plat fort musical s'ha preparat des del Centre Municipal d'Expressió: la Big Band, dirigida per Josep Maria Aparicio, retrà un homenatge a La Lira fent els actes que una orquestra de l'època feia un diumenge de festa major i amb músiques d'aquell temps. La Big Band esdevindrà La Lira per un dia. D'aquesta manera el diumenge 11 de novembre acompanyarà les autoritats a l'ofici, tocarà a la missa, a la cercavila amb gegants, farà sardanes i concert vermut abans de dinar. A la tarda concert i ball amb La Lira-Big Band a l'Ateneu.
 

Aquest any ja s'han fet dos actes més per celebrar el centenari de l'orquestra, preparats per la Big Band del Centre Municipal d'Expressió. El 10 i 11 de febrer, en el Ball de Gitanes, La Principal de Ferro, formada per alumnes i professors del Centre Municipal d'Expressió, va dedicar els enllaços a repertori de l'època de La Lira. I el diumenge 20 de maig la Big Band va fer un concert a l'Ateneu, organitzat per l'Esplai de la Gent Gran, també amb músiques del temps de La Lira.

Arxivat a