eleccions municipals 2019

Súmate vol fer créixer el republicanisme en les pròximes municipals

Participaran en fronts comuns socials i republicans ajudant a que hi hagi el màxim número d'ajuntaments republicans al Vallès Oriental

per Redacció, 8 de novembre de 2018 a les 16:39 |
Reunió de Súmate al Vallès Oriental | Súmate
Súmate Vallés Oriental ha preparat un programa d'acció pels propers mesos en defensa de la llibertat, de la democràcia i fer efectiva la República. Primer de tot denuncien les acusacions de la fiscalia i l'advocacia general de l'Estat sobre els presos polítics, unes acusacions fora de lloc, perquè no existeix cap delicte, i en demanen la llibertat immediata.

La reunió feta a Granollers, que ha congregat als diferents representants municipals de Súmate a la comarca, ha servit per establir la línia d'acció de l'entitat a la comarca. Accions de memòria històrica, d'ampliar la base social, implicant a sindicats, cases regionals i entitats socials, i trepitjar els barris seran les accions més freqüents que es veuran al territori.


I es centraran també en les properes eleccions municipals, ajudant a fer que hi hagi el màxim possible d'ajuntaments republicans a la comarca, "participant en fronts comuns socials i republicans, Serem allà on puguem fer crèixer el republicanisme, i contribuir a crear ajuntaments més justos, més socials, més democràtics i republicans" diu el vicepresident de Súmate i coordinador del vallés Oriental, Manuel Bueno.

Bueno remarca, que a poblacions com Mollet i Granollers, entre altres, han de ser capaços de trobar estratègies comunes entre forces sobirabistes i socials per fer que siguin governades pel republicanisme, ja que actualment el PSC no ho representa. "La República l'hem de fer efectiva des del municipalisme, des de l'aplicació de polítiques socials i nacionals", conclou el dirigent de Súmate.

 

Participació