Retirada d’un niu de vespa velutina a Breda

S'havia localitzat al carrer Josep Aragay

Niu de vespa velutina retirat a Breda
Niu de vespa velutina retirat a Breda | AJB
Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:02h
Aquest dijous al matí s'ha retirat el niu de vespa velutina que es trobava al cimerol d'un arbre al carrer Josep Aragay de Breda, el primer detectat al municipi d'aquesta espècie invasora. Els tècnics encarregats de la seva retirada han aplicat primer un producte insecticida a l'interior del niu per poder actuar amb total seguretat. Un cop morts tots els exemplars a l'interior del niu s'ha procedit a la seva retirada i posterior destrucció.

Els nius d'aquesta espècie són fàcilment identificables ja que acostumen a estar a la part superior dels arbres, tenen forma esfèrica o cònica i poden arribar a ser més grans que una pilota de futbol. Des de l'Ajuntament de Breda es demana a la població que estigui alerta i si visualitza més exemplars o nius informi a la Guàrdia Municipal. En cas de no contactar físicament es pot trucar al número de telèfon 972 870 252.

La vespa asiàtica és una espècie invasora provinent del nord de la Índia i de Xina. S'alimenta dels insectes que viuen als camps, principalment d'abelles de la mel. No ataquen a les persones si no se senten amenaçades. La seva picada pot ser més dolorosa que la d'una abella o vespa autòctona degut a la mida més gran de l'agulló, però no suposa un perill més gran que aquestes espècies per als éssers humans.