El derbi del Baix Montseny d'handbol es queda a Vilamajor

El 31-18 final demostra que el partit va ser menys igualat del que podia semblar en un principi

Una de les jugades del partit.
Una de les jugades del partit. | Rosa Maria Pascual
05 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:08h
El derbi de l'handbol femení del Baix Montseny de Lliga Catalana disputat aquest diumenge al pavelló Joan Sapé de Sant Antoni Vilamajor, davant unes grades plenes d'aficionats disposats a gaudir d'un partit que a priori havia de ser igualat, però que es va acabar enduent l'equip local amb certa comoditat, 31-18. Les locals venien de guanyar a Banyoles, i les visitants d'una derrota a casa contra La Roca.

El partit va començar amb uns primers minuts de defensa intensa del Vilamajor que li va permetre agafar una renda de 3-1 als 5 minuts. El desencert en el llançament visitant impedia a les noies de Palau acostar-se al marcador. Pel conjunt local, una inspirada Aina, amb 3 bons gols, va col·locar el 6-4 al minut 10 de la primera part, moment en què s'iniciaven les rotacions a la banqueta local, amb l'entrada a pista de la Marina per la Joana.

Amb el pas dels minuts la defensa Palauenca es va anar ajustant, i en atac afinaven la punteria, tot i un parell de bones intervencions de Paula Barrau. Al minut 14, Lauri, entrenador local, va demanar el primer temps mort per mirar de calmar un partit que semblava no tenir un clar dominador. Les rotacions locals van seguir, i l'entrada de Júlia Pou va donar aire fresc al conjunt local. El Palau, trenant bones jugades en atac estàtic, no aconseguia finalitzar amb gol gaires accions, fet que va marge al Vilamajor per anar ampliant la diferència amb efectius contraatacs. Al minut 20, 11-6. Aquest parcial de 5-0 pel Vilamajor, va obligar a la banqueta del conjunt visitant a demanar temps mort per ajustar l'atac i reorganitzar la defensa, que fins al moment no aconseguia aturar els contraatacs locals.

Els últims 5 minuts de la primera part van començar amb un 13-7 al marcador. Les noies de Vilamajor seguien molt concentrades en defensa, i els pocs llançaments del conjunt verd i blanc, no aconseguien trobar porteria. A l'altre costat, el Vilamajor semblava tenir el tempo del partit, tot i que massa sovint semblaven tenir pressa per ampliar la distància al marcador. A la mitja part 14-9 per l'equip local.

La segona part va començar amb els dos equips molt encertats de cara al gol. Per part del Palau, cal destacar el bon paper de la seva pivot Anna (3), tant en defensa com en atac que ha ofert molt bons minuts d’handbol. Els contraatacs dels Vilamajor eren molt efectius i fins i tot en estàtic, aconseguien finalitzar bones accions, situant el 23-15 al minut 10 de la segona part.

L'atac visitant s’estavellava una vegada i una altra, o bé amb els pals (fins a 10 vegades) o bé amb una Paula Barrau molt concentrada. I això va permetre al Vilamajor anar ampliant, còmodament, l’avantatge fins al 29-16 del minut 20.

El Vilamajor va afrontar els últims minuts amb certa relaxació, davant un Palau què, tot i no llençar la tovallola, veia com s’escapaven les poques possibilitats d'endur-se els dos punts del Joan Sapé. Al final del matx 31-18 al marcador. Un resultat que permet a l’equip Vilamajorí aferrar-se a les posicions davanteres, i que deixa al Palautordera a mitja taula.