El president de la Diputació inaugura el Casal de la Gent Gran de Sant Esteve de Palautordera

Marc Castells també ha visitat obres amb participació de la corporació i el Circ Cric

El president de la Diputació de Barcelona inaugurant les reformes del Casal de la Gent Gran de Sant Esteve de Palautordera
El president de la Diputació de Barcelona inaugurant les reformes del Casal de la Gent Gran de Sant Esteve de Palautordera | Òscar Giralt / Diputació Barcelona
Redacció
03 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:10h

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha inaugurat aquest dissabte, 3 de novembre, les obres de reforma del Casal de la Gent Gran de Sant Esteve de Palautordera, acompanyat per l'alcalde, Daniel Fernández. A l'acte, també ha assistit el vicepresident tercer de la Diputació i responsable de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports, Martí Pujol i alcaldes dels municipis veïns del Baix Montseny.
 
A l'arribada a Sant Esteve, Castells ha estat rebut a l'Ajuntament per l'alcalde i altres membres de l'equip de govern municipal. Després de signar al Llibre d'Honor, s'han dirigit al Casal de la Gent Gran, on han realitzat una visita a l'edifici i a la sala annexa i, tot seguit, s'ha procedit a l'acte d'inauguració.

En el seu discurs, el president de la Diputació de Barcelona ha afirmat que "la vitalitat i l'empenta d'un municipi es veuen tant per la capacitat de la seva gent d'organitzar-se, d'associar-se per tirar endavant iniciatives col·lectives engrescadores, com per la tasca de les autoritats locals per a garantir bons serveis de proximitat i per tenir uns bons equipaments públics". I ha afegit que "un municipi com Sant Esteve de Palautordera necessita optimitzar espais, treure'n el màxim profit perquè tothom hi pugui accedir i els pugui utilitzar".

Per la seva part, l'alcalde de Sant Esteve de Palautordera, Daniel Fernández, ha agraït el suport de la Diputació en les obres de rehabilitació del Casal i també en les que s'estan duent a terme al carrer Nou, a les Escoles Velles i a les Cases dels mestres. "Sense l’ajuda de la Diputació, seria molt difícil tirar endavant aquests projectes", ha remarcat Fernánez.

La reforma del Casal de la Gent Gran

El projecte de reforma del Casal de la Gent Gran de Sant Esteve de Palautordera ha consistit a modernitzar els espais interiors de l'edifici, amb la instal·lació d'un ascensor adaptat a persones amb mobilitat reduïda, l'adequació de la planta baixa com a local social i l'ampliació del primer pis per habilitar-lo com a espai polivalent per desenvolupar-hi activitats. També s'ha adequat la planta superior, que fins ara era en desús, amb sales de reunió per a les entitats del poble.

Alhora, s'ha aprofitat per fer una reforma exterior de l'edifici, amb renovació de la teulada i l'obertura de finestres cap a la plaça Joan Serra. El cost d'aquestes obres ha estat de 232.439 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n'ha aportat 130.000 euros, l'Ajuntament 82.439 euros i l'Associació de la Gent Gran, 20.000 euros.

Un cop finalitzat l'acte inaugural, el president de la Diputació de Barcelona ha fet un passeig pel municipi per conèixer les obres de reurbanització del carrer Nou, que compten amb una subvenció de la corporació de 230.00 euros; les obres de reforma de les Cases dels mestres i les que s'estan realitzant a l'edifici de les Escoles Velles, que han rebut un ajut econòmic de la Diputació de 146.000 euros.

Marc Castells ha acabat la seva estada a Sant Esteve de Palautordera amb una visita al Circ Cric, on ha mantingut una trobada amb els fundadors d'aquest espai, Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montse Trias.

 

El president de la Diputació de Barcelona i l'alcalde de Sant Esteve de Palautordera visitant les obres del carrer Nou Foto: Òscar Giralt / Diputació Barcelona

 

Marc Castells visitant el Circ Cric amb Tortell Poltrona i Montsaerrat Trias Foto: Òscar Giralt / Diputació Barcelona