Diversos municipis del Baix Montseny afavorits per les reformes tecnològiques d'Endesa a la xarxa

Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Sant Esteve de Palautordera

xarxa elèctrica Endesa al Baix Montseny
xarxa elèctrica Endesa al Baix Montseny | Endesa
Redacció
02 de novembre del 2018
Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió a Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès Oriental. L’actuació, que ha tingut un pressupost de prop de 46.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, té l’objectiu d’incrementar la seguretat de les infraestructures, de minimitzar el seu impacte visual i, sobretot, de millorar la qualitat i la continuïtat del servei als clients.  
 
L’actuació s’ha realitzat a dues línies aèries de mitjana tensió ubicades a zones boscoses del municipi de Sant Antoni de Vilamajor, concretament a Can Cucurella i Can Miret. Els treballs han consistit a substituir 340 metres de xarxa aèria convencional de mitjana tensió per un nou tram de cable. L’operació s’ha completat, a més, amb la substitució de 10 suports de fusta per 6 nous metàl·lics, amb la qual cosa es millora notablement la seguretat de les infraestructures. A més, en tots els nous suports s’han instal·lat un nou tipus d’aïllament polimèric. Aquests nous elements estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps.
 
Aquests treballs milloren la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als 7.648 clients ubicats a cinc municipis de la comarca del Vallès Oriental: Cardedeu, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Sant Esteve de Palautordera.
 
Amb aquest tipus d’intervencions, Endesa treballa pel manteniment i millora de les seves instal·lacions i infraestructures, amb la voluntat de garantir una millor qualitat i continuïtat del subministrament elèctric per als clients de la comarca del Vallès Oriental.   
 

Reformes a la xarxa elèctrica que beneficien quatre municipis del Baix Montseny Foto: Endesa