art

L'artista de Sant Esteve de Palautordera Núria Rossell Premi III Certamen Miró&Art

«El títol del dubte»" ha estat l'escollida pel jurat per «saber copsar molt bé l'esperit de Josep Guinovart »

per Redacció, 1 de novembre de 2018 a les 15:54 |
Obra guanyadora del III Certamen Miró&Art, El títol del dubte de Núria Rossell | Núria Rossell
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El III Certamen Miró&Art ja té obra guanyadora. "El títol del dubte" de Núria Rossell (AB Galeria d'Art), ha estat l'escollida pel jurat per "saber copsar molt bé l'esperit de Josep Guinovart amb trets distintius de l'artista, com ara el joc que fa en algunes de les seves peces amb la paraula Miró (com a admirador del pintor) i, concretament, amb la lletra O". A més, la guanyadora "també ha sabut integrar la cal·ligrafia, un aspecte del que també en feia ús Guinovart", afegeixen des del jurat, destacant "el coneixement de l'obra del reconegut artista i la feina de recerca prèvia" que ha fet l'artisra de Sant Esteve de Palautordera, Núria Rossell.
 
L'obra guanyadora serà adaptada com a etiqueta de l'edició limitada del vermut reserva Miró&Art 2019. Coincidint amb l'Any Guinovart, les obres havien d'estar inspirades en aquest artista. Hi concorrien trenta-dos artistes representats per una vintena de galeries integrades en el Gremi, amb trenta-nou treballs. Era requisit del concurs que les obres presentades estiguessin inspirades en Guinovart, un dels màxims exponents de l'avantguarda plàstica de la segona meitat del segle XX a casa nostra.

Núria Rossell des de l'any 2000 es dedica de ple a la pintura i des del 2005 que treballa  en aquest camp i en el del gravat i les avantguardes històriques en el seu propi taller a Sant Esteve de Palautordera. Llicenciada en Filologia Catalana, amb anterioritat havia compaginat la seva feina com a correctora i traductora.

 

Participació