Tradició, gastronomia, patrimoni i cultura a la Fira de Tardor i Festa del Flabiol d'Arbúcies

El certamen se celebrarà el cap de setmana del 3 i 4 de novembre

La Fira del Flabiol d'Arbúcies arriba a la 34a edició
La Fira del Flabiol d'Arbúcies arriba a la 34a edició | AJA
Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:45h
Arbúcies acollirà el dissabte 3 i el diumenge 4 de novembre la Fira de Tardor i la 34a Festa del Flabiol. Un cap de setmana en què s'uneixen la tradició, la cultura, la gastronomia i el patrimoni en un entorn privilegiat als peus del Montseny.
 
Enguany, les activitats començaran el divendres 2 de novembre amb la presentació de la nova web de turisme de l'Ajuntament a 2/4 de 7 de la tarda al Museu Etnològic del Montseny (MEMGA), que a les 8 també acollirà la presentació del llibre La 13a bruixa, de Somei Mendia.
 
Dissabte al matí les activitats arrencaran a les 10 del matí amb la trobada de plaques de cava a la plaça de la Vila i els tallers gastronòmics i creatius i les activitats familiars del carrer Camprodon. I, a 2/4 de 2 al MEMGA es durà a terme la presentació del Foto-Montseny 2018 amb l'exposició Montseny, visions fotogràfiques, a càrrec de la Secció Fotogràfica Centre d’Arbúcies. També a la tarda hi haurà la castanyada popular a l’encreuament entre el carrer Camprodon i Prat i Marcet.
 
En el marc de la Festa del Flabiol, aquesta any s'ha posat en marxa l'Escola de joves flabiolaires per a nois i noies de 13 a 25 anys. Aquesta primera edició, consistirà en un cap de setmana formatiu i lúdic al voltant de l'instrument i la festa amb l'objectiu d'acostar-la i fomentar la coneixença entre els joves flabiolaires. Per a més informació i inscripcions aquí. A la tarda, serà el torn dels Col·loquis de Flabiol i, a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila, audició de sardanes obligades de flabiol, que comptarà amb la participació de 7 flabiolaires. Després de sopar, a 2/4 d’11 al Casino, ressopó de flabiols i, a partir de la mitjanit, Tamborino so obstinat al Paio.
 
Diumenge, el tastet de bolets a partir de les 11 del matí a la plaça de la Vila i el gran concert de flabiols a 2/4 de 5 de la tarda a la Llar de Jubilats són els actes més destacats de la jornada. Al matí també hi haurà la fira de luthiers i de productes flabiolístics, flabiols als quatre cantons, tallers i activitats infantils i familiars, així com la cercavila amb els gegants d’Arbúcies i el capgròs d’en Quirze Perich, la mostra de balls i roda de flabiols amb la participació de tots els flabiolaires presents a la Festa. A la tarda, la fira seguirà amb activitats i tallers i es tancarà amb la castanyada amenitzada pels New Serafins.
 
Tota la informació la podreu trobar a la nova web de turisme visitarbucies.com.
 

Fira de Tardor a Arbúcies Foto: AJA



 
Arxivat a