​L'hivern arriba de cop amb pluja, neu i el desplomament de la temperatura

Us expliquem on i quan es pot veure nevar aquest cap de setmana

Nevada al refugi Josep Maria Blanch, al Parc nacional d'Aigüestortes
Nevada al refugi Josep Maria Blanch, al Parc nacional d'Aigüestortes
Redacció
27 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:50h
L'hivern arriba aquest dissabte de cop a finals d'octubre. Les precipitacions que des de la matinada afecten bona part del país són el preludi d'una caiguda sobtada de les temperatures. De fet, avui les màximes seran entre 6 i 10 graus més baixes que ahir mentre que diumenge encara poden recular cinc graus més. L'ambient del cap de setmana serà plenament hivernal i en molts punts del país demà no se superaran els 10 graus al migdia.

Les precipitacions aquest dissabte seran extenses. Pot ploure a pràcticament totes les comarques malgrat que progressivament s'aniran restringint a la meitat est. La cota de neu començarà alta –a l'entorn dels 2.000-2.200 metres- però al migdia ja haurà baixat fins al migdia. A última hora ja haurà baixat als 1.000 metres, puntualment per sota a l'Alt Pirineu.

Diumenge no acabarà de fer net i les precipitacions es repetiran al nord-est i a la cara nord del Pirineu. La cota de neu pot començar per sobre tan sols dels 800 metres –puntualment per sota per exemple als Ports- malgrat que al llarg de la jornada tendirà a pujar lleugerament. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès el primer avís de la temporada per neu: es pot acumular més de 20 cm per sobre dels 1.400 metres en 24 hores a les comarques de l'Alt Pirineu.