La Fiscalia demana penes de presó per al celoní Josep Pagès i la resta dels membres de la Sindicatura de l'1-O

Se'ls acusa dels delictes de desobediència i usurpació de funcions

El síndic electoral Josep Pagès
El síndic electoral Josep Pagès | Jordi Purtí
Redacció
26 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:05h
La Fiscalia de l'Audiència Provincial de Barcelona demana dos anys de presó per un delicte d'usurpació de funció pública i nou mesos per un de desobediència als cinc membres de la Sindicatura Electoral del referèndum de l'1 d'octubre, segons l'escrit que ha fet arribar al jutjat. Finalment la Fiscalia no ha inclòs al seu escrit el delicte de malversació que demanava al principi de la causa, i que la jutgessa encarregada del cas ja va desestimar en concloure les diligències prèvies.

A l'escrit, la Fiscalia afirma que els cinc membres de la Sindicatura Electoral van signar resolucions com a tals tot i saber que el Tribunal Constitucional havia suspès les lleis aprovades pel Parlament per crear aquesta figura. També s'indica que el mateix Constitucional va intentar advertir a cadascun dels membres de la Sindicatura que tenien el deure d'acatar la suspensió, tot i que només ho va aconseguir en un dels casos.

"Els acusats, mantenint ferma la voluntat d'ignorar els acords i els requeriments efectuats pel Tribunal Constitucional, van continuar aprovant resolucions constituïts com a Sindicatura Electoral", afegeix la Fiscalia. També recorda que l'Advocacia de l'Estat va acordar la imposició de multes a raó de 12.000 euros diaris a cadascun dels cinc imputats, i que va ser després d'això que els síndics van anunciar la renúncia al càrrec.

D'altra banda, aquest matí el Tribunal Suprem ha confirmat i donat validesa aquest dijous a la instrucció encapçalada pel magistrat de l'alt tribunal Pablo Llarena, i ha procedit a l'obertura del judici oral, que portarà al banc dels acusats els líders del procés català. El judici es realitzarà previsiblement, a finals de gener, i implicarà el trasllat dels acusats altra vegada a les presons de Madrid.
 

Acusació contra el Sindicatura Electoral de l'1-O by naciodigital on Scribd

Arxivat a