Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental tracten temes econòmics i socials en el darrer consell

Reunits a Figaró-Montmany també van tractar el projecte Talents en potència i la implantació de l'Administració Electrònica

Alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental
Alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental | CCVO
Redacció
25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:35h
Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental s'han reunit a Figaró Montmany aquest dimecres. A la sessió s'hi va presentar el procés d'elaboració del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Ocupació del Vallès Oriental i el Programa Talents en Potència, també es va donar compte de l'estat d'implantació de l'Administració Electrònica a la comarca, per acabar amb la presentació de l'Associació Catalana de Municipis per part del seu president, David Saldoni.

Pel que fa al Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Social i l'Ocupació s'han identificat como a reptes de la comarca: La reindustrialització de la comarca basada en la innovació, el coneixement i l’augment de la productivitat; L'obsolescència dels PAE respecte als requeriments actuals del teixit productiu (més activitat logística i transformació digital) i la manca de gestió; L'adequació de l'oferta formativa als requeriments empresarials; L'obsolescència professional de la població activa vers els nous requeriments del teixit productiu; i La governança.

Al Consell d'Alcaldes i Alcaldesses també es va presentar el projecte "Talents en Potència" impulsat pel Consell Comarcal amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i amb la participació dels ajuntaments de Llinars del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Celoni, Montmeló, Santa Maria de Palautordera, Santa Eulàlia e Ronmçana, Lliça d’Amunt, Lliça de Vall, Montornès del Vallès i Les Franqueses del Vallès. En principi, es tracta d'un programa que tindrà continuïtat, tot i que aquesta edició acaba al 2019. Es poden incorporar nous ajuntaments quan hi hagin places disponibles.

El president de l'ACM, David Saldoni, va participar a la sessió per presentar els serveis que l'entitat municipalista pot oferir als ens locals associats, basats en la formació dels electes, l'assessorament jurídic i la compra centralitzada de productes i serveis per generar estalvi econòmic i seguretat procedimental.