Veniu a mi. La Passió de Llinars, des d'un punt de vista femení

és representada per Till-Tall Teatre i escrita i dirigida per Reyes Barragán

per Jordi Purtí, Llinars del Vallès | 20 de març de 2012 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
escena del Davallament Foto: Xavier Fernández

Tot és a punt perquè aquest dissabte 24 de març el grup Till-Tall Teatre de Llinars del Vallès aixequi el teló i representi, un any més, Veniu a mi. La Passió que ha escrit i dirigit Reyes Barragán. Es tracta, com diuen des del grup teatral, d'una Passió diferent que té una màgia especial i un text que aconsegueix apropar l'espectador al missatge original de Jesús "amb un llenguatge fresc i actual i a un peculiar estil narratiu cinematogràfic".


El diferencial és que s'explica des d'un punt de vista femení "la qual cosa fa descobrir en aquest drama, tants cops representat, noves dimensions de tendresa i humanitat". Per Till-Tall Teatre la força dramàtica de la paraula fa oblidar la necessitat d'efectes especials i, juntament amb la nuesa escenogràfica "deixa que el protagonisme el prenguin les emocions dels actors i el públic".

Per això, tot aquest conjunt d'elements fan que l'espectador s'impliqui en una obra des d'un bon començament i mla manera d'explicar la història fa que sigui a l'abast dels que creients i els que no.


Veniu a mi. La Passió de Llinars neix fruit de la inquietud artística d'un membre del grup Till-Tall, la Reyes Barragán, que desitjava posar en escena d'una Passió diferent, més viva, més propera a la gent, més humana i allunyada de les Passions existents a Catalunya.

Per aquest motiu sorgeix la necessitat de crear un text completament nou, així doncs, l'any 1995 Reyes Barragán i Carles Muñoz fan un primer esborrany de l'obra després dur a terme una feina de documentació i de buidatge dels quatre evangelis. L'any 1999 és quan es posa en marxa el projecte definitiu i l'any 2000, amb motiu del jubileu s'estrena.


Aquest any Veniu a mi. La Passió de Llinars es representarà els dies 24, 25 i 31 de març i l'1 de d'abril, com sempre al Cinema -teatre de Llinars del vallès a partir de les 5 de la tarda i té una durada de 2,45 hores. 

Participació