Es busquen 300 persones del Baix Montseny per a la compra col·lectiva de plaques solars

És un iniciativa promoguda sense ànim de lucre mitjançant el Col·lectiu Solar

Reunió informativa del Col·lectiu Solar a Arbúcies
Reunió informativa del Col·lectiu Solar a Arbúcies | AJA
Redacció
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:46h
Una seixantena de persones van omplir la sala d'actes de la Llar de Jubilats d'Arbúcies, que va acollir la xerrada del Col·lectiu Solar, moviment social que pretén implementar l'energia solar a 300 habitatges del Baix Montseny i el Vallès Oriental a través de la compra col·lectiva de plaques solars.
 
L'entitat vol aconseguir reunir 300 persones que vulguin instal·lar-se plaques fotovoltaiques a casa seva perquè la compra col·lectiva permet un estalvi d’entre un 30 i un 40 per cent del cost de la instal·lació dels panells solars. Per això estan fent xerrades als municipis del Baix Montseny com Arbúcies, Hostalric, Riells i Viabrea, santa Maria de Palautordera, Gualba o Sant Celoni i també del Vallès Oriental per tal d'arribar a l'objectiu que s’han marcat.
 
El Col·lectiu Solar només s'ha creat amb la finalitat de comprar a l'engròs les plaques solars, és a dir, és una entitat sense ànim de lucre i un cop feta la compra, el col·lectiu es dissoldrà. Al darrere hi ha l'empresa Revosolar SL, que fa 15 anys que es dedica a les energies renovables, i és qui ha impulsat aquest projecte. 
 
Les persones que estiguin interessades en posar panells solars, només han d'inscriure's a través de la web www.collectiu-solar.cat, on també hi ha tota la informació sobre el col·lectiu i el seu funcionament, així com també es pot calcular el cost de la inversió per a cada propietari. Des del col·lectiu expliquen que la instal·lació acabarà sortint "a cost zero" per als inscrits, perquè els estalvis mensuals en la factura de l'electricitat -que per a una casa es calculen en 55 euros- permeten retornar-la en un termini d'entre quatre i cinc anys.
 
La iniciativa va néixer fa uns mesos amb la creació del col·lectiu Ter-Gavarres, però degut a l'èxit d'aquesta experiència pionera a Catalunya es van crear set col·lectius territorials més com el del Moianès-Bages, l'Alt Empordà, o el de la Costa Brava Sud. I, actualment que estan oberts el del Vallès Oriental (en el qual s'inclou els municipis del Baix Montseny de la Selva) i el de Girona.
 

Reunió informativa del Col·lectiu Solar a Santa Maria de Palautordera Foto: RAF