La Fundació Hospital de Sant Celoni homenatjada per la Coordinadora Catalana de Fundacions

Creada l'any 1170 és la més antiga de Catalunya

Jordi Roca, director-gerent; Francesc Deulofeu, alcalde-president; Maria Bofill, vocal; Miquel Olivet, patró i jutge de pau; Joaquim Prat, vocal.
Jordi Roca, director-gerent; Francesc Deulofeu, alcalde-president; Maria Bofill, vocal; Miquel Olivet, patró i jutge de pau; Joaquim Prat, vocal. | HSC
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:05h

La Fundació Hospital de Sant Celoni amb orígens des de 1170, la més antiga de les que hi ha a Catalunya, és una de les vuit fundacions que aquest dilluns ha rebut un homenatge per part de la Coordinadora Catalana de Fundacions en un acte celebrat al CaixaForum de Barcelona amb motiu dels 40 anys d'aquesta coordinadora i sota el lema  "Les fundacions fem les coses possibles". La celebració ha estat presidida per la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella i l'assistència de patrons i directius de les fundacions catalanes, entre d'altres.

Juntament amb la Fundació Hospital de Sant Celoni també han estat homenatjades altres set fundacions associades Fundació Sant Andreu Salut de Manresa (1260), Fundació Salut Empordà (Figueres. 1313), Fundació Hospital Sant Joan Baptista (Sitges. 1324), Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (1328), Fundació Residència Santa Susanna (Caldes de Montbui. 1386), Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona. 1401) i Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (Tarragona. 1464).  Manel Valls, de la Fundació Sant Andreu Salut, ha agraït aquest reconeixement en nom de les vuit fundacions.

L'alcalde i president de la Fundació, Francesc Deulofeu, ha recollit el guardó commemoratiu de la Fundació Hospital de Sant Celoni. A l'acte l'han acompanyat, altres membres del Patronat i el director gerent de la institució, Jordi Roca.

La Coordinadora Catalana de Fundacions té més de 470 fundacions associades i la seva finalitat fonamental és el servei a les fundacions mitjançant la formació especialitzada, l'assessorament jurídic, fiscal i comptable i fer pedagogia per tal d'obtenir un marc legislatiu que promogui la filantropia i el mecenatge. També afavoreix la col·laboració i el treball en xarxa entre les fundacions.

 

Arxivat a