Breda ja celebra la commemoració del 950è aniversari del monestir Sant Salvador

El primer dels actes que s'han programat i que va recordar els esdeveniments de 1968

Tertúlia a l'església de Breda per començar a celebrar la commemoració del 950è aniversari del monestir Sant Salvador
Tertúlia a l'església de Breda per començar a celebrar la commemoració del 950è aniversari del monestir Sant Salvador | AJB
Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:33h
Els actes per commemorar el 950è aniversari del monestir Sant Salvador de Breda ja han començat. Dissabte passat l'església parroquial de Breda va acollir el primer dels actes que s'han programat i que va recordar els esdeveniments de 1968 ja que va ser un any que va suposar "un abans i un després en la vida social i cultural del municipi", expliquen els organitzadors de l'efemèride.

Els membres de la junta executiva i la junta d’honor del Novè Centenari van ser els protagonistes d'una tertúlia acompanyada de la projecció de diferent material gràfic sobre el monestir amb els testimonis de diversos protagonistes dels actes de 1968 que no van poder ser presents aquest dissabte. A l'acte també va participar-hi Joan Roca, regidor de Cultura de Breda l'any 1993 i organitzador dels actes del 925è aniversari. La banda de música del Taller de Breda va completar aquest inici de commemoració amb interludis musicals, interpretant peces com La cançó del ventall, una poesia de Josep Aragay, o obres de Jayme Adrobau, qui va ser organista del municipi.

Finalment, l'alcalde actual de Breda, Dídac Manresa, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Andreu Pujol, van tancar l'acte amb respectius parlaments recordant els actes d'aquest 950è  aniversari i engrescant a tothom a participar-hi. La commemoració s'allargarà fins el 15 de setembre de l'any vinent amb una Missa solemne i un concert de l'Orfeó Català al Cercle Bredenc.