La Diputació de Barcelona lliura a l'Ajuntament de Gualba l'estudi urbanístic del sector industrial

L'estudi exposa en quines condicions es podrien introduir canvis puntuals en el planejament del municipi per poder permetre nous usos en el seu polígon industrial

Zona industrial de Gualba
Zona industrial de Gualba | Diputació Barcelona
Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:21h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Gualba l'estudi de diagnosi i estratègies d'actuació urbanística del seu sector industrial. L'objectiu del treball és conèixer com procedir per tal que el pla parcial industrial pugui disposar d'una major oferta d'usos.

Situat a la vessant sud del Montseny, el municipi de Gualba disposa d'un considerable sector d'activitat econòmica en la part més baixa i més plana del seu terme municipal. Es tracta d'un polígon industrial totalment urbanitzat que aprofita els pocs terrenys plans i edificables que queden entremig del pas del riu Tordera i la confluència amb la riera de Gualba, els traçats de l'autopista AP-2 i de la carretera C-35, i les infraestructures  ferroviàries de Renfe i AVE.  En aquest entorn també hi queda un petit nucli residencial.

L'estudi exposa en quines condicions es podrien introduir canvis puntuals en el planejament del municipi per poder permetre nous usos en el seu polígon industrial. També s'hi indiquen les condicions fixades per aquest àmbit en els plans territorials i quines són les limitacions que imposen les afectacions hidràuliques de les rieres, així com les afectacions específiques d'una industria química allí ubicada.