Es troba en dues cases de Sant Celoni una espècie d'abella gegant procedent de l'Àsia

Són les primeres que es localitzen a Catalunya i un equip d'experts de la Universitat Autònoma de Barcelona preveu que s'expandirà per tot el territori català i aconsellen no tenir plantes exòtiques

Un exemplar de la nova espècie d'abella a Catalunya
Un exemplar de la nova espècie d'abella a Catalunya | Europa Press
Redacció
19 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:31h
Un equip d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha alertat de l'arribada de l'abella gegant resina, la Megachile sculpturalis, procedent del Japó i de la Xina. És una espècie solitària i d'una grandària de 2,5 centímetres, que ataca quan se sent amenaçada -com la majoria de les abelles- i construeix el niu en forats que troba en troncs, fustes, resines, argila i totxos.

La investigació, publicada en el Butlletí de la Institució Catalana d'Història Natural, ha localitzat l'espècie d'abella en dues cases a Sant Celoni i a la Garriga, a més d'un altre exemplar a Olot. Es tracta de la primera espècie exòtica, afirmen, que arriba a Europa.

Els experts han estimat que va arribar a Europa l'any passat mitjançant el comerç de fusta. Han previst que continuï la seva expansió per tot Catalunya i bona part de la península Ibèrica, per això, han recomanat per evitar-ho tenir plantes exòtiques ornamentals en jardins i parcs, com ho ha fet l'acàcia al Japó.
Arxivat a