Sant Celoni ha acollit una jornada per conèixer els beneficis del bosc per a la salut

Durant tot aquest matí s'han portat a terme diverses conferències emmarcades dintre de la Setmana del Bosc

Martí Boada i l'alcalde de Sant Celoni obrint la jornada sobres boscos i salut humana
Martí Boada i l'alcalde de Sant Celoni obrint la jornada sobres boscos i salut humana | AJSC
Redacció
19 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:59h
"Boscos i salut humana, una nova aproximació per a la gestió Forestal", és el títol de la jornada que s'ha portat a terme durant tot aquest matí a la Rectoria Vella de Sant Celoni, emmarcada dintre de les activitats de la IV Setmana del Bosc que des de dilluns es ve celebrant a la capital de la comarca natural del Baix Montseny.

El naturalista celoní Martí Boada, recentment guardonat amb el Premi Nacional Felip Domènech i Costafreda 2018, en representació de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha estat l'encarregat d'obrir la jornada.

Al llarg de tot aquest matí hi ha hagut conferències com Components del bosc i salut, a càrrec d'Albert Bach (ICTA-UAB) i Jordina Belmonte (UAB), Salut dels boscos i cicle de l'aigua, amb Jordi Vayreda (CREAF) i Teresa Baiges (Centre de la propietat Forestal), La química del bosc, a càrrec de Jordi Bartrolí (UAB); Els aromes del bosc, a càrrec de Salvador Riera; Fusta salut i hàbitat, amb Salvador Ordóñez (Gremi Fusta i Moble); i Montseny i salut, a càrrec de Teresa Romanillos (Hospital de Sant Celoni). Les conferències han estat moderades per Roser Meneja, (ICTA-UAB).

Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats relacionades amb el bosc com demà dissabte Food trucks als jardins de la Rectoria Vella, un taller d'utilització de motoserra i esmolat de cadenes i el lliurament del Premi Bosquerol de l'Any, a les 18 h, als Jardins de la Rectoria Vella, amenitzat per la Cantada El bosc canta, a càrrec d'alumnes de les escoles del municipi, i pel Concert Sona a bosc 2.0 per part del Grup de percussió i la Big Band del Centre Municipal d'Expressió.

La Setmana s'acabarà diumenge amb una nova edició de la Marxa pel Montseny que, com sempre es podrà escollir entre un recorregut de 22 quilòmetres i un altre de catorze.
 

Jornada tècnica sobre el bosc i la salut, a Sant Celoni Foto: AJSC


 
Arxivat a