La coral Veus Alegres de Sant Hilari Sacalm actua a les ciutats txeques de Praga i Olomouc

"Aquest tipus d'actuacions ajuden a millorar el nivell musical de la nostra coral i també a fer cada cop mes estreta la relació entre els seus components", assenyala Josep Maria Bonvehí, president del cor Veus Alegres

Una de les actuacions de la Coral Veus Alegres de Sant Hilari Sacalm a Txèquia
Una de les actuacions de la Coral Veus Alegres de Sant Hilari Sacalm a Txèquia | Veus Alegres
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:59h
La coral hilarienca Veus Alegres va desplaçar-se a la República Txeca el passat cap de setmana per tal de portar a terme dos concerts. El primer el va realitzar a la ciutat de Olomouc i el segon a l'Església de Sant Tomàs de Praga. A tots dos el repertori va ser bàsicament de música sacra, com sol ser habitual a les esglésies d'aquell país. Els dos concerts van tenir una bona acollida de públic que va donar clares mostres d'agraïment per l'esforç que suposava el desplaçament i per la qualitat de la coral.

A Olomouc, Veus Alegres va actuar amb la coral Salve d'aquella localitat txeca. La primera part es va tancar amb el cant del Virolai, que va emocionar a alguns catalans que es trobaven entre el públic. A la segona part es va incorporar una petita orquestra que va acompanyar al cor local i també va participar a les cançons comuns, dues d'elles dirigides per Xavier Garriga (director de Veus Alegres): Ave Verum, Laudate Dominus (amb la soprano catalana Cecilia Valls, afincada a Olomouc) i Eia Mater, tres peces brillants del repertori sacra.

A Praga, Veus Alegres va cantar una missa completa a la capella de Sant Tomàs, que acull a gent de totes les nacionalitats que ho desitgen. La intervenció de Mossèn Carles Giol, rector de Sant Hilari, va ser determinant en aquest cas. L'actuació va acabar amb un petit concert on es va interpretar el Cant dels Ocells de Pau Casal entre d'altres peces.

"Aquest tipus d'actuacions  ajuden a millorar el nivell musical de la nostra coral i també a fer cada cop mes estreta la relació entre els seus components", va assenyalar Josep Maria Bonvehí, president del cor Veus Alegres. El cor es va desplaçar amb un bon grup d'acompanyants, familiars dels cantaires. "Ja hem actuat a llocs tan emblemàtics com la Sagrada Família, Santiago de Compostela, Santa Maria la Maggiore a Roma, Montserrat, la Madeleine de París i ara a txèquia, a Praga i Olomouc que complementen aquesta llista i ens ajuda a créixer".