L'huracà Leslie arribarà a la Península Ibèrica en les pròximes hores

Es tracta d'un huracà de categoria 1 que tocarà terra per l'oest de Portugal podria arribar, ja molt debilitat, diumenge a Catalunya

L'huracà Leslie està al sud de Madeira
L'huracà Leslie està al sud de Madeira
Redacció
13 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:58h
Encara amb la ressaca del temporal de Mallorca i a la costa catalana de la darrera setmana, els aficionats i els serveis de meteorologia se centren en el Leslie. Es tracta d'un huracà de categoria 1 que porta 20 dies donant voltes per l'Atlàntic i fent anar de corcoll els models i els centres de predicció.

Hores d'ara el Leslie és un huracà de categoria 1 –d'una escala d'1 a 5- situat al sud de Madeira amb vents sostinguts de 155 km/h. L'illa portuguesa està en alerta per una situació totalment excepcional ja que tot indicava que aquesta depressió acabaria fent el camí natural i es dirigiria cap a Amèrica. Ara, els darrers models indiquen la possibilitat real que el Leslie acabi arribant a la Península Ibèrica i així ho ha advertit el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units. Ho farà, segons els models, aquest dissabte, encara com huracà, per l'oest de la Península. Podria deixar registres superiors als 100 litres per metre quadrat a Portugal però també a Extremadura i a l'oest d'Andalusia. Posteriorment, els models apunten la possibilitat que travessi la península Ibèrica cada vegada més debilitat però deixant precipitacions intenses per allà on passi.
 

Model meteorològic de l'huracà Leslie Foto: National Hurricane Center


A Catalunya podria arribar, ja molt debilitat, de cara a diumenge al vespre. Arribin o no les restes del Leslie, al nostre país s'espera un canvi de temps de cara a diumenge amb pluges intenses i extenses. Caldrà estar molt atents, per tant, a l'evolució dels models meteorològics.
  - Avís oficial sobre el Leslie del Centre Nacional d'Huracans dels EUA