Meritxell Borràs explica a Sant Celoni el dietari de presó «34 dies de tardor i 1 de primavera»

L'exconsellera va explicar que la presó és dura, les instal·lacions són velles i mal condicionades "vàrem passar molt fred i el menjar no és bo"

L'exconsellera Meritxell Borràs amb l'alcalde Sant Celoni, Francesc Deulofeu, presentant el llibre 34 dies de tardor i 1 de primavera
L'exconsellera Meritxell Borràs amb l'alcalde Sant Celoni, Francesc Deulofeu, presentant el llibre 34 dies de tardor i 1 de primavera | Aitana Such
Redacció
13 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:40h
L'exconsellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presentat a Sant Celoni el seu llibre "34 dies de tardor i 1 deprimavera". Es tracta del dietari que va escriure durant el seu ingrés a la presó d'Alcalá-Meco. A l'acte, celebrat a la Sala Bernat Martorell, Borràs ha parlat sobre la decisió de tornar de Brussel·les per presentar-se davant del jutge, sobre les condicions a la presó i sobre la relació amb la seva companya de cel·la, la també consellera Dolors Bassa.

Un llibre que ha vist la llum per un cúmul de circumstàncies entre les quals les d'un amic i també la del periodista Antoni Bassas que n'ha escrit el pròleg. Internada un mes i un dia a Alcalá-Meco després d'haver anat a declarar a l'Audiència Nacional. Un relat que comença el dia 2 de novembre de l'any passat "és un dia molt dur perquè has de prendre una decisió molt rellevant que saps que afectarà a tu i a tots els que t'envolten".

Meritxell Borràs va decidir tornar de Brussel·les i presentar-se davant el jutge quan pràcticament ningú ho esperava. "En aquell moment de certeses n'hi havia molt poques, però vaig pensar que el millor era tornar i així ho vaig dir al President".

Durant un mes va estar al centre penitenciari compartint cel·la amb la també consellera Dolors Bassa que, fruit de l'empresonament, han forjat una gran amistat "i aiixò que mentre érem conselleres ens teníem poca confiança, però dintre de la presó ens vàrem sincerar".

L'exconsellera va explicar al públic assistent que la presó és dura, les instal·lacions són velles i mal condicionades "vàrem passar molt fred i el menjar no és bo. Algunes condicions també són absurdes, però toca acostumar-s'hi". Borràs remarca que hi poden fer poques coses i "nosaltres que venim d'una vida molt plena i estressada de cop tot s'atura".

1 dia de primavera

Meritxell Borràs afegeix als 34 dies de tardor 1 de primavera, el 24 de març dia que es va casar amb la seva parella motivat perquè mentre es pot fer el vis a vis amb els seus fills, la seva mare o les seves germanes no ho pot fer pas amb la seva parella perquè exigeixen un certificat de parella de fet o de matrimoni "llavors, doncs, vam decidir casar-nos davant d'una situació que es pot allargar molt".

A l'espera de judici l'exconsellera es troba ara en llibertat provisional després d'haver pagat una fiança de 100.000 euros de la caixa de solidaritat de l'ANC i Òmnium. L'acte el va presentar l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, amb vincles familiars amb Meritxell Borràs.
Arxivat a