Vuit autocars porten més de 400 persones de Sant Celoni a la històrica manifestació de l'11S de Barcelona

Prop de cinc-centes persones a l'Ofrena Floral de la Diada en el monument de l'Onze de Setembre

Redacció
11 de setembre del 2012
L'ofrena floral dels partits polítics i les entitats al monument 11 de Setembre
L'ofrena floral dels partits polítics i les entitats al monument 11 de Setembre | Jordi Purtí
L'ofrena floral dels partits polítics i les entitats al monument 11 de Setembre Foto: Jordi Purtí

Per més de quatre-cents celonins, la tarda de l'11S de 2012 serà difícil d'oblidar ja que van viure, sense cap mena de dubte, una de les manifestacions que passaran a la història. De Sant Celoni van sortir vuit autocars, fletats per l'Assemblea Territorial de Sant Celoni per la Independència i la JNC-CiU, plens de celonins i celonines en un viatge que els conduïa al desig de viure en llibertat i han ajudat a sumar l'1,5 milions de catalans que han clamat independència a una col·lapsada capital de Catalunya.

Ofrena floral
Prop de cinc-centes persones s'han aplegat aquest migdia al monument de l'!11de Setembre de Sant Celoni, on com cada any ha tingut lloc els actes oficials de la Diada Nacional de Catalunya amb la lectura del manifest a càrrec de l'alcalde Joan Castaño, l'ofrena floral de partits polítics i entitats, manifest d'Òmnium Cultural i cant d'Els Segadors, amb la col·laboració de la Coral Briançó.

L'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, en el seu discurs ha defensat l'autogovern de Catalunya i la necessitat que Catalunya continuï sent integradora amb totes les sensibilitats que hi conviuen. També ha reclamat més justícia social.

El manifest d'Òmnium Cultural ha anat força més enllà "Aquest any Catalunya viu un 11 de Setembre diferent. Profundament diferent". Sobre el sistema fiscal i la relació amb Espanya ha dit que el govern de Catalunya no pot atendre les necessitats bàsiquesa dels seus ciutadans quan és "dramàticament conscient del dèficit a què ens condemna el sistema de finançament autonòmic vigent a l'Estat". Des d'Òmnium Cultural es diu qie aquest 11 de Setembre se celebra també sota una nova perspectiva política i nacional  "aquesta Diada és un començament. I volem aprofitar-lo", conclou el manifest.

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Celoni també ha estat marcada pels crits d'independència i la gran quantitat d'estelades al costat de la senyera que portaven els assistents a l'acte.