L'Ajuntament de Breda dona veu al poble per a la redacció d'un nou POUM

Els tallers de participació ciutadana començaran dimarts de la setmana vinent i s'allargaran fins el mes de novembre en quatre sessions

La ciutadania de Breda podrà participar en la redacció del POUM
La ciutadania de Breda podrà participar en la redacció del POUM | AJB
Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:34h

Durant els mesos d'octubre i novembre es duran a terme els primer passos d'un procés de participació ciutadana que implicarà els vilatans i les vilatanes de Breda en la redacció d'un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, el document que ha de definir el model urbanístic de la Vila en les properes dècades. En les properes setmanes el Centre Cívic 1 d'Octubre acollirà uns tallers participatius on la ciutadania tindrà l'oportunitat de donar la seva opinió en diferents aspectes del futur model urbanístic del municipi, com mobilitat, infraestructures, habitatge, equipaments o espais públics.

Les dates dels diferents tallers són el dimarts 16 d'octubre, amb la presentació pública del procés de redacció del POUM; el dijous 18 d'octubre es celebrarà el primer dels tres tallers participatius; el dijous 25 d'octubre serà el segon taller i el dijous 8 de novembre serà la data del tercer i últim d'aquests tallers. En tots quatre casos, les sessions seran a les 20 hores al Centre Cívic 1 d'Octubre.

La redacció del futur POUM s'allargarà fins el 2022. Els tècnics del Consell Comarcal de la Selva duran a terme la tasca de redacció, tenint en compte en la mateixa les idees i suggeriments fets per la ciutadania en aquests tallers de participació. La tasca de gestió anirà a càrrec d'un grup motor de nova creació que actuarà com a primer impulsor de propostes i primer filtre d'anàlisi i opinió. També es crearà el Consell Assessor Urbanístic Municipal per la redacció del POUM, un òrgan de caràcter consultiu amb l'objectiu de fomentar la participació de la ciutadania en els processos urbanístics de planejament.

Més extens que el grup motor, estarà format per membres de l'equip de govern, un representant de cada grup polític amb presència a l'Ajuntament, membres de l'equip redactor, tècnics municipals, un mínim de tres representants d'entitats municipals significatives i un mínim de 2 membres destacats de la ciutadania. D'aquesta manera els vilatans i vilatanes de Breda tindran representants de la vida social del municipi en la totalitat del procés del pla urbanístic.