El permís de paternitat serà de 8 setmanes l'any 2019 i de 16 l'any 2021

Carmen Calvo afirma que l'equiparació dels permisos s'haurà de fer progressiva però que suposa un "esforç econòmic imprescindible"

Un pare amb la seva filla
Un pare amb la seva filla | Adrià Costa
Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:27h
El govern espanyol i Podem han acordat un calendari per equiparar els permisos de paternitat i maternitat perquè siguin iguals, intransferibles i remunerats al 100%. Aquesta fórmula farà que els permisos de paternitat siguin de 8 setmanes l'any 2019, de 12 l'any 2020 i de 16 l'any 2021.

"Aquesta mesura s'incorporarà als corresponents convenis col·lectius i es farà amb comunicació amb les comunitats autònomes i les entitats locals", es pot llegir al text que han acordat PSOE i Podem. Sobre aquesta qüestió, Carmen Calvo ha afirmat que caldrà que sigui una mesura progressiva però que suposa un "esforç econòmic imprescindible".

Calvo reconeix que les mesures suposen una despesa important però que "Europa ho entén". "Brussel·les entén que la crisi i l'ajustament han deixat al país tremolant en criteris d'igualtat", ha valorat. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, han rubricat el pacte per als pressupostos aquest matí a la Moncloa. L'acord es va tancar de matinada en la darrera reunió entre els dos equips negociadors.