Les CUP del Baix Montseny i Arran viuen una Diada sota el lema \"El país no està en venda\"

En el document asseguren que després de molt temps de lluita i treball, la independència ja forma part de l’agenda política central del nostre país

Redacció
11 de setembre del 2012
Marxa de Torxes celebrada aquest dilluns
Marxa de Torxes celebrada aquest dilluns | Cupaires Palautordera
Marxa de Torxes celebrada aquest dilluns Foto: Cup Palautordera

Després de la Marxa de Torxes celebrada aquesta nit passada entre Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera, les CUP de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera, conjuntament amb els joves d'Arran viuen la Diada Nacional de Catalunya sota el lema "Catalunya no està en venda" . Aquestes organitzacions polítiques han fet públic un manifest en el qual expressen que "després de molt temps de lluita i treball, la independència ja forma part de l’agenda política central del nostre país, ja és una alternativa en majúscules".

Asseguren que l’Espanya de les autonomies s’ha acabat i "l’única sortida que ens queda com a poble, com sempre havia defensat l’Esquerra Independentista, és la independència". En el comunicat critiquen que contra del més elemental sentit comú, "el Govern català posa en venda els recursos naturals, de producció del coneixement, energètics i estratègics que són cabdals per a la nostra futura sobirania".

El manifest de les CUP i Arran parla de territori, d'infraestructures, sanitat i educació i se centre en el fet que "al Baix Montseny, per exemple, ens imposen una macrocanonada de gas que ja no serveix per a res, que destrossa el territori i que ha costat una milionada i mantenen obert l’abocador de Palau sense aportar cap solució". També es posen al costat de les asemblees territorials de l’ANC i de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) del Baix Montseny a les quals, "des de l’esquerra independentista, ens comprometem a impulsar i donar suport".

Independència
El document "Catalunya no està en venda" és clar quan parla d'independència "volem ser independents dels estats espanyol i francès, volem ser una nació més al Mediterrani i a Europa. Per ser lliures ens cal preservar i restituir els recursos
suficients i necessaris per decidir lliurement el propi model polític, econòmic i
social, així com per definir les prioritats en relacions i solidaritat internacional". En el document asseguren que volen construir un país sencer, Uns Països Catalans que trenquin les barreres imposades per Madrid i París, on el benestar de tothom quedi garantit per polítiques de distribució de la riquesa i serveis públics de qualitat, on la justícia social sigui prioritat de Governs i governants.