La candidatura olímpica Barcelona-Pirineus rep l'aval del COI

L'informe favorable permet començar a elaborar una proposta concreta d'organització de l'esdeveniment

Júlia Bargalló, a la Molina
Júlia Bargalló, a la Molina | Oriol Molas
Redacció
08 d'octubre del 2018
El Comitè Olímpic Internacional (COI) dona llum verda a Pirineus-Barcelona per a què comenci a treballar en una proposta concreta per a l'organització d'uns Jocs d'Hivern l'any 2030. La seva postura s'ha donat a conèixer aquest diumenge a la tarda a Buenos Aires (Argentina) -la matinada de dilluns si es té en compte l'hora catalana-, en una reunió celebrada en el marc dels Jocs Olímpics de la Joventut i en la qual el consultor del COI, Gilbert Felli, ha presentat l'informe que ha elaborat a partir de la seva visita de tres dies a Catalunya, ara fa tot just un mes.

L'aval d'aquest organisme fa possible el pas a la següent fase, que consisteix en formalitzar la precandidatura un cop s'ha constatat que el territori compta amb les infraestructures necessàries per poder acollir l'esdeveniment.

Fa uns dies, diversos membres del COI van visitar els espais que opten a ser l'escenari dels Jocs Olímpics d'Hivern a Catalunya, per tal de donar-hi la seva validació. Al Pirineu, per exemple, van visitat les estacions d'esquí de la Molina i Baqueira i l'aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell. 

Al llarg de la visita, el representant del COI, Gilbert Gelli, va explicar que la candidatura s'hauria de desenvolupar amb la idea de no haver de fer una "despesa extraordinària" que després no pugui ser "útil per la regió".

Tant el secretari general de l'Esport com el president de Ferrocarrils de la Generalitat també s'han manifestat en aquesta mateixa línia de fer una proposta de Jocs d'Hivern "sostenibles". Gerard Figueras ha afirmat que la voluntat de la visita és mostrar que "a Catalunya hi ha infraestructures per poder fer uns Jocs d'Hivern" i ha detallat que aquesta ha tingut un caràcter general, ja que, ha dit, properament s'anirà "més al detall".