La passió i cultura dels castells s'expandeix i ja és d'interès internacional

Desenes de turistes i mitjans internacionals de França, Anglaterra, Alemanya o els Estats Units han viscut l'esdeveniment des de la Tàrraco Arena Plaça

La TAP plena de colors de les colles castelleres
La TAP plena de colors de les colles castelleres | Jonathan Oca
Redacció
07 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:18h
L'atracció pels castells va més enllà de les fronteres. Ho demostra l'interès de turistes i mitjans internacionals que aquest cap de setmana han viatjat fins a Tarragona per seguir el Concurs de Castells, l'esdeveniment casteller més gran del món. De les més de 3.500 entrades que es van posar a la venda per la jornada de diumenge, se'n van comprar des de França, el Regne Unit, Alemanya o els Estats Units, entre altres països.

"És una de les coses més boniques que he vist mai en la meva vida", ha explicat a l'ACN Terry Smart, una britànica que ha vingut expressament fins a Catalunya per assistir a l'esdeveniment. L'interès pels castells també es trasllada als mitjans estrangers, vinguts per cobrir la jornada des de la Xina, Rússia, Austràlia o Brasil. La reportera de la brasilera TVGlobo Mariana Becquer explica que ha cobert esdeveniments com Jocs Olímpics, però que el Concurs de Castells és "excepcional".

L'interès pels castells ja fa anys que està present als mitjans. Una mostra és que hi ha més de 470 periodistes i equips tècnics acreditats. Des de l'estranger, s'hi han desplaçat les agències de notícies Reuters, Associated Press o Getty. També dos mitjans de la Xina, dos de França, dos de Rússia, dos del Regne Unit o una agència australiana, entre d'altres.

Els brasilers han pogut veure què significa el Concurs de Castells a TVGlobo, la televisió més gran del país, que aquest cap de setmana té un equip a Tarragona. La corresponsal internacional del canal a Europa, Mariana Becquer ha explicat que ha trobat un lloc entre reportatge i reportatge per mostrar l'espectacle al Brasil per primer cop.