Joan Castaño entre els deu alcaldes vallesans del PSC que demanen a Mas una Diada que reivindiqui el món local

Els batlles socialistes que reclamen una Generalitat que cregui en els ajuntaments

Redacció
10 de setembre del 2012
Joan Castaño, alcalde de Sant Celoni
Joan Castaño, alcalde de Sant Celoni | Jordi Purtí
Joan Castaño, alcalde de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

L'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, és un dels deu alcaldes socialistes del Vallès Oriental que han escrit una carta al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que la Diada Nacional de Catalunya que se celebra demà tingui també la finalitat de reconèixer, també, el protagonisme dels ajuntaments com a administració més propera a la ciutadania i com a garant dels drets dels ciutadans, recalquen en el document que, a més de l'alcalde de Sant Celoni, han signat els batlles de Granollers, Mollet, Parets del Vallès, Canovelles, Lliçà d'Amunt, Montmeló, Sant Feliu de Codines, Tagamanent i Cànoves i Samalús i Tagamanent.

En la carta també exigeixen a l’Estat el pacte fiscal just i equitatiu que Catalunya
mereix, "ha arribat també l’hora, vista la situació i el rol clau que juguem els
ajuntaments, d’exigir també –i amb la mateixa força i convicció- un nou model de finançament local que garanteixi que les corporacions locals podrem continuar
prestant serveis essencials als ciutadans i les ciutadanes".

Els alcaldes socialistes comuniqun al president Mas que els ajuntaments també són una pça fonamental de l’estructura democràtica del nostre país. "Trenta tres anys després d’haver recuperat la democràcia local no ens podem permetre el luxe de no defensar-la amb ungles i dents d’ocurrències frívoles i demagògiques com la de disminuir un 30% la representativitat en els plens municipals". És per tot això que els alcaldes vallesans que signem aquesta carta oberta, afirmem amb rotunditat "Volem i necessitem una Generalitat de Catalunya que cregui en els ajuntaments". Així mateix reclamen que la Generalitat confiï en la capacitat de les corporacions locals i que  col·labori amb els ajuntaments, que compleixi amb les obligacions adquirides i solidària amb els seus problemes. "Els problemes dels municipis són els problemes reals del país", conclou la carta dels deu alcaldes socialistes signants.