El projecte «Col·lectiu Solar» es presenta al Baix Montseny

Aquest dijous a Hostalric, divendres a Santa Maria de Palautordera i el pròxim mes d'octubre ho farà a Sant Celoni, Riells i Viabrea i Gualba

Plaques solars per generar energia i abartir-ne el cost
Plaques solars per generar energia i abartir-ne el cost | Col·lectiu Solar
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:43h
Aquest dijous 27 i divendres 28 de setembre a la sala Praetorium d'Hostalric a les 19h i a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera a les 19.30h, respectivament, tindrà lloc la presentació del projecte "Col·lectiu solar" a través d'una xerrada informativa dels impulsorsa de la iniciativa. Es tracta d'un projecte de sobirania energètica que es basa en la instal·lació de panells solars a 300 habitatges, equipaments municipals i empreses del territori i que pretén ser un moviment social creat per promoure l'alliberació de l'energia i abaratir el seu cost.

El moviment social Col·lectiu Solar té l'objectiu de fer realitat la introducció de l'energia solar al nostre país, ja sigui a escala local o regional, d'una manera econòmicament viable per tot el món . La fórmulaconsisteix en que el cost de la inversió solar estigui compensat per un estalvi en la factura energètica en els propers 6 anys (72 mesos) i les eventuals subvencions. Així, la implementació de l'energia solar serà gratuïta per a tots els participants.

El projecte es presentarà també a altres municipis del Baix Montseny durant el mes d'octubre. A Sant Celoni (4 d'octubre), Riells i Viabrea (6 d'octubre) i Gualba (21 d'octubre)