Arriba la tardor amb ambient estiuenc

Diumenge per anar a la platja

Un dia per gaudir de la platja, però amb para-sol i molta crema
Un dia per gaudir de la platja, però amb para-sol i molta crema | Albert Segura
Redacció
23 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:46h
Aquesta matinada ha arribat la tardor, concretament a les 3 hores i 54 minuts. A l'equinocci de tardor, el dia durarà igual que la nit: 12 hores cadascun.

Tot i la tardor, avui farà calor. De fet, el temps serà de ple estiu i en alguns llocs es poden a superar els 35ºC. La setmana que ve baixaran les temperatures, amb xifres més normals per a l'època de l'any.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diumenge hi haurà cel serè o poc ennuvolat. Tot i això, al sector central del litoral i del prelitoral hi haurà intervals de núvols baixos fins a mig matí i de nou a la nit, mentre que durant la tarda creixeran alguns núvols d'evolució diürna al Pirineu i punts del prelitoral. Independentment, a partir del vespre arribaran intervals de núvols baixos al vessant nord del Pirineu.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta que ahir, oscil·larà entre 7 i 12 ºC al Pirineu, i entre 10 i 15 ºC al Prepirineu, i entre 12 i 17 ºC a la depressió Central i interior nord-est, i entre 14 i 19 ºC a la resta del prelitoral i entre 17 i 22 ºC al litoral. Hi haurà inversió tèrmica matinal. La temperatura màxima pujarà lleugerament i voltarà entre 33 i 38 ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre, entre 30 i 35 ºC a la resta de l'interior i entre 28 i 33 ºC al litoral i Pirineu.