La britànica-celonina, Louise Brown, farà els 700 Qm de tanca per l'interior de Cisjordània amb bicicleta

La finalitat és doble, per una banda, protestar en contra d'aquest mur i l'ocupació israeliana i, per altra banda, fomentar el ciclisme a l'interior de Palestina

Louise Brown travessarà Palestina amb bicicleta
Louise Brown travessarà Palestina amb bicicleta | Louise Brown
Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:24h
L'esportista britànica i veïna de Sant Celoni, Louise Brown, marxarà el proper divendres 21 de setembre a Palestina on vol recórrer en bicicleta els 700 quilòmetres de tanca per l'interior de Cisjordània. La finalitat és doble, per una banda, protestar en contra d'aquest mur i l'ocupació israeliana i, per altra banda, fomentar el ciclisme a l'interior de Palestina. Tot plegat ho farà amb el suport d'un grup local de promoció de la bicicleta a qui donarà la seva bici al final de recorregut.

Aquest no és el primer repte de Brown, ja que el 2017 ja va córrer, juntament amb Xavi Manso, la Franja de Gaza en el marc del projecte Superant foscors, entre d'altres. "Vaig tenir l'oportunitat de córrer 60 km del perímetre de la franja de Gaza per promoure els valors i conèixer el moviment de dones de Woman Wage Page. Durant aquest temps vaig passar un dia a Palestina i el que vaig veure em va impactar tant, que em vaig prometre que tornaria per conèixer una gent i un país que ha sigut presentat per la premsa de maneres molt diferents".

Louise Brown explica que el concepte i els efectes de fronteres l'interessen molt i remarca que la frontera entre Palestina i Israel són 320 quilòmetres i tot i amb això la tanca que separa els dos països és de 706 quilòmetres. "Per Palestina és una tanca d'apartheid, mentre que per Israel i els seus seguidors ho anomenen la tanca de seguretat. A nivell internacional s'acostuma a anomenar senzillament El MUR".

L'esportista britànica-celonina diu que la part més difícil d'aquesta ruta no seran ni els desnivells ni les altes temperatures, "sinó que serà pedalar amb els ulls, les orelles i la ment ben oberta". Defensora de la llibertat de moviment de les persones "i no només d'unes quantes" el dia 21 de setembre agafarà l'avió fins a Tel Aviv amb una bicicleta, dues alforges i una petita motxilla i si no té problemes en els controls duaners creuarà Palaestina amb la bicicleta fins al punt d'inici del seu projecte "on comença la tanca que separa els dos territoris al nord-oest.

100 quilòmetres diaris

Des d'aquest punt farà 100 quilòmetres al dia intentant resseguir la tanca el més a prop possible. Un cop arribi al quilòmetre 708 de la tanca, l'últim quilòmetre del seu objectiu, pujarà fins a Ramallah per conèixer Cycling Palestine Team i fer-los el lliurament de la bicicleta amb la que farà aquest recorregut.

Aquest club es fa fundar al 2017 i són el primer grup de ciclisme que existeix a Palestina. La seva missió és promoure la cultura del ciclisme a Palestina, sobre tot entre les dones.
"Creuen molt en el valor que l'esport millora la vida de les dones i estan orgullosos de ser un agent pel canvi a Palestina", diu Louise Brown. El grup serveix de via de fugida per molts joves de Cisjordània que no volen passar el seu temps amb vídeo jocs o pels centres comercials de la ciutat.

Cycling Palestine Team utilitza l'esport com una forma d'activisme pacífic. El març de 2017 van fer els 500 kms de la Freedom March per destacar les restriccions a la llibertat de moviment que els afecta a diari i per promoure la bicicleta entre palestins i palestines.
 
 












 
Arxivat a