procés català

Jaume Alonso-Cuevillas diu a Sant Celoni que «a Espanya només els queda treure els tancs»

per Jordi Purtí, 14 de setembre de 2018 a les 14:58 |
L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas al centre de la imatge amb Raül Garcia, a la dreta, i Josep Pagès a l'esquerra | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de cinc-centes persones s'han aplegat aquest dijous a la nit a la sala gran del Teatre Ateneu de Sant Celoni, en l'acte "Parlem de Justícia" organitzat per Junts per Catalunya i en el qual també hi ha participat el celoní, Josep Pagès, membre de la Sindicatura del referèndum de l'1 d'octubre.

Amb la platea de l'Ateneu plena, Jaume Alonso-Cuevillas assegura que "Això és imparable. és impressionant com s'omplen els teatres i locals de tota Catalunya". L'advocat també és de l'opinió que els propers mesos seran calents "més que res perquè l'Estat espanyol té una mentalitat imperialista" i vol castigar amb repressió un acte de desobediència que de cap manera es pot qualificar de rebel·líó ni sedició.


Alonso-Cuevillas tampoc no és massa optimista amb el canvi de govern a l'Estat ja que tot i que la lògica diu que les coses haurien de seguir un altre tarannà "no es veuen canvis" i, per això aviat arribaran moments crítics perquè sembla clar que la fiscalia mantindrà els termes de rebel·lió més malversació "cosa que està penada entre 25 i 30 anys". L'advocat, a més, té el convenciment que el judici no serà just i "la sentència ja està dictada.

Confiança amb Europa


Amb tot, Jaume Alonso-Cuevillas és optimista de cara al futur i després de les dificultats de convèncer "els nostres propis advocats" poc a poc s'ha anat donant la volta a la qüestió i a nivell internacional de manera suibstancial i a l'Estat espanyol ja hi comencen a haver-hi veus que reaccionen. En aquest sentit afirma que "acabarem guanyant a Espanya només els queda treure els tancs". Manifesta que s'està a prop de la solució i té el convenciment que "arribarà d'Europa, encara que patirem, però resistirem i guanyarem".

D'altra banda, el lletrat lamenta que dintre del poder judicial encara no s'ha fet la transició i continua vivint en un sistema autàrquic. Aquesta manera de fer, però, a Europa no ho compren "i ara s'han trobat amb la nostra estratègia i els seus errors de càlcul i, per tot plegat, es troben que s'han d'enfrontar amb la justícia internacional i això els ha descol·locat".


El problema del poder judicial espanyol, apunta Alonso-Cuevillas, és que considera que la seva principal funció és defensar la unitat d'Espanya i no pas els drets i les llibertats dels ciutadans.
 
L'acte va acabar amb un col·loqui dels assistents a l'acte amb l'advocat.
 

Públic assistent a l'acte Parlem de Justícia organitzat per Junt per Catalunya de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí 

 

Participació