procés català

Arbúcies ja té la plaça 1 d'Octubre de 2017, on estarà ubicat el nou Ajuntament

La decisió s'ha pres per unanimitat al ple extraordinari de l'11 de Setembre

per Redacció , 13 de setembre de 2018 a les 18:16 |
Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies celebrat l'11 de Setembre i aprovant el non de la plaça 1 d'Octubre de 2017 | AJA
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Arbúcies ja té plaça de l'1 d’octubre del 2017, es tracta del lloc que ocupava l'antic habitatge de Can Quiquet i que fins ara ha donat nom a aquest espai. El ple municipal en sessió extraordinària ha aprovat fer efectiu el canvi per unanimitat. El ple va tenir lloc durant la Diada de l'11 de Setembre i només tenia aquest punt a l'ordre del dia. La plaça 1 d'octubre serà la seu del nou ajuntament que actualment s'està acabant de reformar. Així doncs, el consistori estarà situat a la plaça 1 d’octubre número 1. La inauguració es farà aquesta tardor.  

Segons l'alcalde, Pere Garriga, "és un reconeixement històric". En aquest sentit, Garriga ha explicat que quan es busca el nom d'un carrer o d'una plaça el que es té en compte es rememorar algun fet històric de rellevància o alguna persona que hagi marcat la història del poble. L'alcalde assegura que "en un cas com el de l'1 d'octubre calia buscar un lloc on es barregés el sentiment popular amb el món polític, dos elements fonamentals en l’èxit del Referèndum. I la plaça de l'Ajuntament reuneix aquests dos ingredients.

Durant el ple, l'alcalde va assenyalar que "els tres grups amb representació al consistori amb els col·lectius que treballen dia a dia per la defensa de les llibertats de Catalunya, així com amb les entitats locals, creiem que ens cal un espai on poder deixar constància de tot el que va passar l'1 d'octubre". Garriga va concloure que amb la inauguració d'aquest nou espai "volem crear un lloc en la memòria col·lectiva perquè recordar és no oblidar. Un espai que ens defineixi com a poble i com a persones".

Pel que fa al nou Consistori, que s'instal·larà a l'edifici que s'està reformant del Molí del Roquer, està previst inaugurar-se abans de Nadal i s'hi ubicaran tots els serveis que actualment estan repartits en diferents dependències municipals. El nou edifici constarà de quatre plantes i l'entrada principal estarà situada a la plaça de l'1 d'octubre. El nou ajuntament comptarà amb molt més espai per a cada un dels serveis i diferents sales de reunions. 

Plaça 1 d'Octubre de 2017 d'Arbúcies Foto: AJA

 

Participació