Les festes majors de Sant Celoni i Llinars del Vallès disposaran d'un Punt Lila

L'objectiu és tenir una Festa Major lliure d’assetjaments o agressions sexuals, un espai respectuós amb la diversitat sexual i de gènere

Redacció
07 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:38h
Presentació del Punt Lila a Sant Celoni
Presentació del Punt Lila a Sant Celoni | Jordi Purtí
Les festes majors de Sant Celoni i Llinars dels Vallès seran les primeres que disposaran d'un Punt Lila amb l'objectiu de promoure la prevenció de situacions de violència de gènere o masclista en contextos de festa i atendre'n possibles casos. Estarà ubicat a l'espai de barraques i concerts i actuarà com a espai d'informació, assessorament i, si cal, d'activació del protocol. L'espai el portaran dues professionals que atendran els dubtes i possibles casos amb total confidencialitat.

El Punt Lila -tal com expliquen Verònica Guix Ruiz i Laia Arnau, en aquesta entrevista- forma part del protocol creat pel col·lectiu Gita de Bruixa, un document on es tracta el tema de les violències en diferents àmbits i marca unes pautes a seguir, en temes de prevenció, sensibilització i acció. A més a part del Punt Lila s'ha promogut la formació de les persones que atenen les Barraques.

El Protocol d'actuació contra les agressions masclistes en espais lúdico festius del Baix Montseny es va presentar públicament ahir dimecres en un acte del col·lectiu Gita de Bruixa a la plaça de la Vila de Sant Celoni.