L'advocat Jordi Pina diu a Sant Celoni que els presos polítics i socials «no tindran un judici just»

En un acte organitzat per l'ANC i Òmnium l'advocat de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez assegura que l'Estat espanyol - a través de la justícia - el que vol és castigar la societat civil

L'advocat Jordi Pina a Sant Celoni
L'advocat Jordi Pina a Sant Celoni | ANC Sant Celoni
Redacció
03 de setembre del 2018
Actualitzat el 04 de setembre a les 12:01h

La plaça de la Biblioteca de Sant Celoni s'ha emplenat aquest diumenge al vespre per seguir la xerrada de l'advocat Jordi Pina que porta la defensa dels presos polítics Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. En l'acte organitzat per l'ANC Sant Celoni i Òmnium Cultural es va parlar sobre la realitat jurídica dels encausats alhora que mostrar-ne la solidaritat."Avui no sóc jo qui hauria d'estar aquí. No em sento gens còmode fent aquestes xerrades. Sóc un simple ciutadà que té l'honor de defensar a tres persones que han fet molt pel país", va començar dient l'advocat.

En tot aquest procés, explica Jordi Pina, ens hem pogut adonar que el que volia l'estat espanyol a través de la justícia castigar la societat civil pensant-se que empresonat els nostres líders marxaríem a casa", això demostra que el que realment els fa por és la societat civil. I el mateix passa amb els empresonats del Govern de Catalunya.

Malgrat la situació, l'advocat afirma que no defalleixen i pensen que amb les eleccions la situació pot canviar, però la capacitat de sorpresa per Jordi Pina és gran perquè l'estat espanyol i la justícia se superen i fan una cosa que mai en un estat democràtic tornarem a veure "empresonar a un polític del Parlament de Catalunya que està intentant ser investit President de la Generalitat de Catalunya i després s'empipen quan els diem que a Espanya no hi ha separació de poders".

Pina està convençut que ni els presos polítics ni els líders socials empresonats tindran un judici just perquè assegura disposar de proves fefaents i documentals que això serà així però tot i així "no defallim i els interns continuen ferms amb ganes de seguir rebent l'escalf de la gent. També va criticar el "lamentable" trasllat des d'Estremera fins a les presos catalanes.

Arxivat a