​Nova tarda de xàfecs i tempestes

Les precipitacions no seran tan intenses ni extenses com les de dimecres

Tempesta a Osona aquest dimecres al vespre
Tempesta a Osona aquest dimecres al vespre | Carme Molist
Redacció
30 d'agost del 2018
Actualitzat a les 9:42h
El temps no fa net. Aquest dijous a la tarda els xàfecs tornaran al nord-est del país així com en punts del litoral i el prelitoral. Tanmateix, les precipitacions no seran tan intenses ni extenses com la d'aquest dimecres on puntualment es van assolir registres de 50 i 70 litres acompanyades de calamarsa i molt aparat elèctric.

Les tempestes d'aquest dimecres, com s'havia pronosticat, van ser localment molt fortes. En punts d'Osona com Manlleu es van acumular 71 litres mentre que les calamarsades van provocar incidències en teulats i vidres de cotxes en poblacions de la Garrotxa com Besalú i Tortellà. Les precipitacions van continuar fins a la matinada acompanyades de llamps i trons.

Aquest dijous, de moment, el Servei Meteorològic de Catalunya no ha emès avís per intensitat de pluja. A partir de migdia hi haurà xàfecs d'intensitat entre feble i moderada a l'interior del quadrant nord-est i al final del dia podran afectar també al sector central del litoral i prelitoral i sud de la costa Brava. Les precipitacions aniran acompanyades localment de tempesta i calamarsa, i s'acumularan quantitats entre minses i poc abundants.