Breda es vesteix de Festa Major del 6 al 10 de setembre

S'han programat diversitat d'activitats en el decurs dels dies festius

Redacció
28 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:16h
Empar Moliné, a la dreta de la imatge, pregonera de la festa Major de Breda
Empar Moliné, a la dreta de la imatge, pregonera de la festa Major de Breda | AJl'E

Els actes començaran el dijous 6 amb el tradicional Pregó de Festa Major des del balcó de l’Ajuntament. Enguany l’escriptora i col·laboradora en diversos mitjans de comunicació Empar Moliner serà l’encarregada de donar el tret de sortida a una nova Festa Major. A partir de les 22.30 hores el Cercle Bredenc acollirà l’espectacle teatral “En Peyu i en Dani”, un muntatge en forma de monòleg de l’humorista català que farà riure a tothom que hi estigui present.

El divendres 7 començarà amb una caminada popular del Centre Excursionista de Breda. A les 9 del matí arribarà la botifarrada popular al Veïnat de Santa Anna, l’acte tradicionalment considerat com l’inici de la festivitat. Des d’allà U9-7KOU comandarà una cercavila infantil fins a la plaça Lluís Companys, on es celebrarà per tercer any el “Holi Festival”, la festa de la llum i el color que estarà amenitzada pels Dj’s Roman i Quimet Cuixart. Durant la tarda de divendres els protagonistes seran els més petits de casa amb una festa infantil amb el duo “Capicua” i berenar per la mainada al Gran Barri, així com la cursa de patinets d’U9-7KOU a l’entorn de les escoles. Divendres també serà el torn del “Cercagats”. A partir de les 19.30 hores la cercavila més festiva recorrerà el municipi amb animació musical. La nit de divendres està reservada pel tradicional sopar popular a la plaça Lluís Companys i la primera de les nits de festa al Cercle Bredenc, amb el grup Bossonaya i el dj PD EFA.

 

Gegants de Breda Foto: NBM

Dissabte 8 començarà amb una de les novetats d’aquesta Festa Major enfocades a la mainada, un rocòdrom amb tirolina i ludoteca a la plaça Lluís Companys. Al migdia l’església parroquial acollirà la Missa Solemne de Festa Major, amb l’assistència del pubillatge i autoritats, així com la participació de l’Orquestra La Principal de L’Escala. La mateixa orquestra tocarà sardanes a la plaça de la Vila un cop acabada la missa. A la tarda no hi faltaran la guerra de globus d’aigua, estrenant ubicació al carrer Còdols; la Festa de l’Escuma i les Hamburgueses al barri del Camp de Futbol Vell i l’actuació de la monologuista Mayte Carreras al Pati de les Acàcies, presentada per Dones de Breda. La nit de dissabte acollirà un any més un dels actes imprescindibles de la Festa Major de Breda: el Gran Correfoc d’U9-7KOU. El recorregut començarà davant la Fonda Montseny i acabarà a la plaça Doctor Rovira passant pels carrers Còdols, Sant Pere, Sant Antoni, Santa Anna i Sant Josep. A partir de la mitjanit començarà al Cercle Bredenc la “Nit sense nit”, amb Tremendos, Blanca Ross i Dujey Martin. A continuació hi haurà una cercavila pels carrers de Breda amb la xaranga Los Labradores.

L'enfangada

El diumenge 9 començarà amb una xocolatada popular al carrer Sant Salvador que servirà per a carregar piles després de la “Nit sense nit” de dissabte, així com la tradicional sardinada popular al Barri de Dalt, seguida de l’espectacle infantil “Contes d’animals” a la plaça Països Catalans. Durant tot el matí el municipi s’omplirà d’art amb la 16a edició del concurs de pintura ràpida de l’Associació de Veïns Vilatans de Breda, que entregarà els premis a les 13.30 al Centre Cultural “Els Forns”. Per altra banda, de les 11 a les 14 hores el Country Breda farà una exhibició a la plaça del Convent. Diumenge a la tarda arriba la segona edició de “L’enfangada”, la gimcana més divertida i esbojarrada, darrera del camp de futbol. El Cercle Bredenc tindrà música a partir de les 18 hores. Primer amb el Concert i el Ball de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Titanium. A partir de les 12 de la nit acollirà la “Nit Jove” a càrrec de la Disco Mòbil Attic Pro Events.

Festa aquàtica

El matí de dilluns 10 tot el poble té una cita a la festa aquàtica de les piscines municipals per passar el matí més refrescant i divertit. Al vespre, el mateix escenari acollirà la tradicional cantada d’havaneres acompanyada de rom cremat amb el grup Barcanova. A la tarda, la plaça de la Vila serà l’escenari de l’espectacle d’animació infantil “Que comenci la festa!”.

Com cada any, la nit de dilluns 10 de setembre es faran els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. A les 22.30 hores, concentració i plantada de gegants a la plaça de la Vila. Des d’allà, cercavila fins a l’ermita de Santa Anna, on a la mitjanit es procedirà a la lectura del manifest i l’enlairada de la Senyera. La nit acabarà amb el concert dels grups Cat Rock i Xeic a partir de la 1 de la matinada.

Diada Nacional

El matí de dimarts 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, tindrà lloc el tradicional acte institucional amb ofrena floral al monument de Mossèn Pere Ribot a la plaça de l’església a les 11 hores. Un cop acabat l’acte, la secció local de Breda d’Esquerra Republicana oferirà un vermut popular al Pati de l’Abadia. Durant tot el matí la plaça de la Vila acollirà una nova trobada de motos històriques.

El següent dissabte, 15 de setembre, l’associació BRAM –Breda Acció Musical- ha preparat una jornada plena d’actes com a capvuitada de Festa Major. Des de les 10 fins les 14 hores el bar Santa Anna serà l’escenari del “Vermut Santa Anna Jam Session”, on tothom qui vulgui podrà tocar o cantar a l’escenari. A les 18 hores al Pati de les Acàcies tindrà lloc una nova edició de l’”Escola de Rock”, un espai habilitat per als més petits on podran aprendre a tocar instruments, fer-se les seves pròpies xapes o pintar-se la cara mentre Maus Kids amenitza musicalment l’activitat. Ja a la nit, a partir de les 23 hores, el Cercle Bredenc acollirà els concerts dels grups La Clave, A Destiempo i l’”Antikaraoke”, un esbojarrat karaoke teatral que promet una bona estona de diversió.

La Festa Major 2018 també comptarà amb altres actes complementaris fora dels dies on es concentren el gruix d’activitats. El 2 de setembre la delegació local de Breda de la Fundació Oncolliga Girona dedicarà la seva edició mensual dels “Encants de Breda” al mercat setmanal a la Festa Major. Per altra banda, el 29 de setembre arribarà el 14è campionat de botifarra al Cercle Bredenc, Organitzat per Jordi Leon. Per acabar, el 7 d’octubre la delegació local de Breda de la Fundació Oncolliga Girona celebrarà el seu tradicional sopar.