Sant Antoni de Vilamajor l'any 2017 aconsegueix un 79,77% de reciclatge selectiu

Les dades de la darrera caracterització de la fracció orgànica al municipi també van ser les millors obtingudes fins al moment, amb només 1,45% de residus impropis

contenidors escombraries
contenidors escombraries | Jordi Purtí / arxiu
Redacció
27 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:05h

Sant Antoni de Vilamajor està aconseguint uns grans resultats pel que fa a la recollida selectiva de residus i al tractament i reciclatge de les escombraries. Així ho ha anunciat l'Ajuntament del municipi en un escrit al web municipal. En aquest sentit, segons les darreres dades de l'Agència de Residus de Catalunya, el 2017, el poble va arribar al 79,77% de recollida selectiva, presentant una millor recollida pel que fa a quilograms per habitant i any, que posa de manifest l'escassa "migració" de residus.

A més, a l'última caracterització de la fracció orgànica dels residus municipals es van obtenir els millors resultats fins al moment pel que fa a la seva puresa, ja que tan sols un 1,45% van ser residus impropis. L'únic que es va trobar erroni van ser les càpsules de cafè, que per a poder reciclar-les s'han d'obrir o bé portar-les a la deixalleria, on disposen d'un contenidor específic per a dipositar-les.

Pel que fa a tot Catalunya, les darreres xifres publicades per l'Agència de Residus de Catalunya mostren un increment del 7% interanual durant el 2017, el més alt dels últims cinc anys, que s'associa a una major consciència ciutadana, l'augment de les campanyes de sensibilització i la implantació de sistemes de gestió de residus més eficients als municipis. Tot i que mentre que l'objectiu comú de recollida selectiva de residus previst pel 2020 és assolir nivells d'entre el 60% al 85%, de mitjana a Catalunya es va recollir selectivament prop del 40%.

Aquestes xifres posen de manifest la implicació dels veïns i les veïnes i dels establiments comercials del poble amb el medi ambient i la cura de l'entorn.