La bredenca Anna Anglisano lidera l'èxit a les Olimpíades Internacionals de Ciències de la Terra

S'han celebrat a Tailàndia entre els dies 9 i 16 d'agost amb quatre medalles per a l'equip espanyol

Anna Anglisano i tot l'equip espanyol a Tailàndia
Anna Anglisano i tot l'equip espanyol a Tailàndia | Anna Anglisano
Redacció
21 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:43h
La bredenca Anna Anglisano, doctoranda de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha liderat l'equip com a mentora l'equip espanyol que ha participat a les Olimpíades Internacionals de Ciències de la Terra celebrades entre els dies 9 i 16 d'agost a Tailàndia. Els quatre alumnes representants de l'Estat espanyol han aconseguit medalles, una d'or i tres de plata, convertint-se en l'únic país europeu que ha obtingut una medalla d'or (Héctor Sacristán, de l'IES Alameda de Osun, Madrid). D'aquesta manera s'han situat com a primera potència europea en aquest àmbit.

Anna Anglisano fa vuit anys que participa en l'organització de les olimpíades de Geologia. Bona part d'aquest temps ho ha fet a nivell català tot i que eventualment també ha participat en la final estatal. Des de fa dos anys participa a la fase internacional com a mentora, el màxim càrrec que s'ofereixen als països que hi participen.

La científica bredenca remarca que aquest èxit se suma al d'altres olimpíades científiques (física, el més recent), tot i això, de la mateixa manera que passa en altres disciplines, el suport de finançament oficial és pràcticament nul. Aquests resultats, explica Anna Anglisano, s'han obtingut gràcies al treball entusiasta de les organitzacions de professors (AEPECT) i societats científiques (Sociedad Geológica de España), de la mateixa manera, i principalment, gràcies a l'esforç i dedicació altruista de molts professionals de l'educació que no dubten ni un moment en sacrificar part del seu temps lliure en participar en aquestes activitats.