Endesa millora el subministrament elèctric a Llinars del Vallès i Vilalba Sasserra

S'han canviat 11 suports de fusta a Can Bordoi utilitzant un helicòpter

Un dels pals de fustat canviats a Can Bordoi
Un dels pals de fustat canviats a Can Bordoi | Endesa
Redacció
20 d'agost del 2018
Actualitzat a les 10:18h
Endesa ha renovat recentment amb helicòpter, dins del terme municipal de Llinars del Vallès, els suports de fusta d'una línia elèctrica de mitjana tensió amb l'objectiu de millorar la continuïtat i la qualitat del subministrament elèctric als clients d'aquesta població i de Vilalba Sasserra.

L'actuació s'ha realitzat a la zona boscosa de Can Bordoi, al municipi de Llinars del Vallès, a una línia de mitjana tensió. Els treballs han consistit a substituir 11 suports de fusta per uns de nous, també de fusta, per preservar la integració amb el paisatge. A causa de l'abrupta orografia i vegetació de la zona, les tasques de substitució s'han realitzat amb helicòpter. L’ús d'aquest tipus d’'parell disminueix l'impacte sobre l'entorn i facilita els treballs dels tècnics.

Així mateix, s'han substituït els antics aïlladors de vidre per uns de nous de material polimèric, que estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tenen un pes més lleuger i una major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps.

Aquests treballs, que han comptat amb una inversió de gairebé 26.000 euros aportats íntegrament per la companyia, formen part del conjunt d'actuacions que Endesa desenvolupa a la comarca del Vallès Oriental per tal de reforçar i assegurar la continuïtat del subministrament elèctric als seus clients.