24 nois nord-africans acollits a Gualba

Es troben a la casa de colònies El Pinatar en una col·laboració de l'Ajuntament amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA)

El Pinatar de Gualba
El Pinatar de Gualba | arxiu
Redacció
05 d'agost del 2018
Actualitzat el 06 d'agost a les 7:26h
La casa de colònies El Pinatar de Gualba acull 24 nois provinents del nord d'Àfrica.  Es tracta d'una situació d'emergència social en què la Generalitat de Catalunya en té cura, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA). En aquests casos la Generalitat assigna a Fundacions la guarda i tutorització d'aquests nois i se'ls dissenya un pla de formació i suport sempre acompanyats per monitors.

L'Ajuntament de Gualba té una coordinació estreta tant amb la Generalitat de Catalunya (DGAIA) com amb la Fundació que té cura dels nois acollits que estan temporalment al centre de colònies el Pinatar, per tal de vetllar per la seguretat i convivència al municipi.

S'està estudiant la possibilitat de fer col·laboracions entre les diferents parts per tal d'implicar aquests nois en activitats pròpies del poble que poden ser conduïdes a través d’entitats.