obres

Substitució del col·lector que va del carrer de la Riera a la depuradora d'Arbúcies

L'actual és insuficient per la quantitat d'aigües residuals que hi passen

per Redacció, 9 d'agost de 2018 a les 07:00 |
Una imatge actual del col·lector d'aigües residuals d'Arbúcies | AJA
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El tram de col·lector de la xarxa de sanejament que va des de la placeta del carrer de la Riera fins a la depuradora d'Arbúcies s'ha de substituir, ja que l'actual ha quedat insuficient pel volum d'aigües residuals que hi transcorren. El tub està compost per una canonada de formigó de 400 mm de diàmetre i es canviarà per una nova canonada de 630 mm de diàmetre de polièster i de millor qualitat. S'ha tenir present que quan es va construir el col·lector existent, als anys 80, la població arbucienca era d'uns 4.700 habitants i, actualment, ja és de 6.700 aproximadament. Per tant, amb l'augment de la població, els tubs han quedat insuficients pel cabal d'aigües residuals que es generen en aquest tram final en hores de molta afluència.

El regidor d'Obres, Àngel Cabrero, ha assenyalat que "Aquesta actuació és urgent, ja que en moments puntuals s'aboquen aigües residuals a la llera i, per tant, cal que corregim aquest impacte sobre el medi ambient".  Els beneficis que s'aconseguiran amb aquesta actuació són el no abocament d'aigües residuals a la riera i reduir les tasques de manteniment i allargar la durada del tub.

 

 

Participació