espectacles

El baixmontsenyenc Claret Papiol, Nas d'Or del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2018

Des de 1992, el Festival distingeix amb el guardó del Nas d'Or, una reproducció del nas que utilitzava Charlie Rivel

per Redacció, 7 d'agost de 2018 a les 07:00 |
Claret Papiol en una imatge còmica a Sant Celoni | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2018 ha decidit atorgar el Nas d'Or a Claret Papiol i March, "Claret Clown", per la seva renovació del llenguatge del pallasso clàssic al llarg de més de 40 anys de trajectòria inalterable. Pallasso, actor i formador, aplaudit per la seva brillant habilitat amb la paraula com a eina principal per fer riure, i valorat pels seus companys de professió per la seva humanitat.

Antoni Maria Claret Papiol March neix a Barcelona al 1954. Iniciat en el sentit de l'humor per via paterna, estudia Art Dramàtic a l'Institut del Teatre i, tot i que de seguida passa a la pràctica, no ha deixat mai d'estudiar amb els grans mestres contemporanis. És cofundador de les companyies "Germans Poltrona", "Circ Cric" i "Cia. Còmica La Ganga".

I, amb la seva companyia Claret Clown, quatre vegades guardonada, ha recorregut mitja Europa i Àfrica. Clown parlant, presentador de circ (Raluy, Cric), animador d'esdeveniments, guionista de televisió. Els millors directors l'han cridat a trepitjar escenaris nacionals. 30 anys amb la toga posada, va donant classes de clown a Girona o Barcelona, i cursos i tallers arreu de clown i creixement personal.Des de 1992, el Festival distingeix amb el guardó del Nas d'Or, una reproducció del nas que utilitzava Charlie Rivel, aquelles personalitats que amb el seu treball s'han erigit com a divulgadors reconeguts en el món dels pallassos i pallasses. Han estat distingits amb el guardó artistes com Tortell Poltrona, Mary Santpere, Leo Bassi, Joan Montanyés "Monti", Angie Rosales "pallapupas" o Dimitri, entre d'altres.

Claret Papiol està molt relacionat amb el Baix Montseny ja que a més de col·laborar estretament amb Tortell Poltrona i el Circ Cric ha estat veí durant molts anys de Sant Esteve de Palautordera i actualment viu a Hostalric. L'any 2015 va ser el Sr Baró de Pam i Mig per dinamitzar la Festa Major de Sant Celoni. El lliurament tindrà lloc el dia 18 d'octubre a Cornellà en el marc del Festival Internacional de Pallassos que se celebrarà del 14 al 21 d'octubre.

 

Participació