L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera estalvia 20.000 euros de la despesa elèctrica l'any 2017

La factura energètica municipal l'any passat va ser de 328.055 euros

Fanals públics de Santa Maria de Palautordera
Fanals públics de Santa Maria de Palautordera | NBM
Redacció
30 de juliol del 2018

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha estalviat l'any 2017 20.000 euros en la despesa elèctrica, segons que ha fet saber SIE (Sistema d'Informació i Gestió Energètica). Des d'abril de 2015 el municipi s'abasteix d’energia renovable. Amb aquesta mesura s’han reduït progressivament les emissions de CO2  associades als consums elèctrics dels edificis municipals i l’enllumenat públic fins arribar a valors d’emissions nuls. 

La factura energètica municipal de 2017 va ser de 328.055 €, cost equivalent a 29,1 € per habitant. Aquesta despesa és un 6,1% inferior a la de l'any anterior, i s'ha assolit gràcies a la reducció del preu de l’electricitat i, en menor mesura, del consum en l'enllumenat públic. L’any 2017 ha resultat el més econòmic dels últims cinc anys i la disminució s'ha produït en els subministraments elèctrics, mentre que la factura del gas natural ha augmentat.

El consum energètic municipal el 2017 va ser un 4,7% superior al de l'any anterior. Es van consumir 2.747.316 kWh d’electricitat, el 65% en edificis municipals i el 35% en enllumenat públic. L'augment del consum es va produir en els equipaments, mentre que es va reduir lleugerament en l’enllumenat públic.  

Pel que fa a la distribució, el principal consum energètic en els edificis municipals ha tingut lloc en els equipaments educatius (45%), seguits dels esportius (20%), els culturals (11%), els d’oficines (10%) i els de bombeig (4%).

Santa Maria de Palautordera coneix en detall el comportament energètic dels edificis i de l'enllumenat municipal gràcies al seguiment de la facturació energètica del consistori. Aquesta informació es recull i s'analitza a través del Sistema d'Informació Energètica (SIE).