Breda ja ha retolat el Centre Cívic amb el nom d'1 d'Octubre

El ple del 29 de gener va aprovar per unanimitat el canvi de nom

Façana del Centre Cívic 1 d'Octubre
Façana del Centre Cívic 1 d'Octubre | AJB
Redacció
25 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:57h
El ple ordinari de Breda celebrat el passat 29 de gener va aprovar per unanimitat el canvi de nom oficial del Centre Cívic. Amb motiu d'una moció presentada per la totalitat dels grups municipals representats en el consistori aquest equipament municipal va passar a dir-se Centre Cívic 1 d'octubre.

El text de la moció remarcava que el passat 1 d'octubre més de 2.000 bredencs van exercir el seu dret a vot en el Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya a l'equipament municipal, lloc habitual de celebració de processos electorals ordinaris. D'aquests, prop d'un miler van defensar al llarg de més de setze hores "de manera pacífica i democràtica les urnes, per tal de garantir al conjunt de la ciutadania el seu dret a vot, independentment del seu sentit i orientació ideològica o política".

Per tant, es considerava que l'1 d'octubre "va ser una data històrica per la vila, atesa l'enorme transcendència dels fets ocorreguts aquell dia i la defensa numantina per part de la població bredenca dels principis democràtics fonamentals de dret a vot i de llibertat de pensament ideològic".

I d'acord amb l'aprovació del 29 de gener avui s'ha retolat l'equipament amb aquest nom.