Premis a l'excel·lència acadèmica i a treballs de recerca als alumnes de l'IES Montsoriu d'Arbúcies

Enguany, l'Ajuntament també premia els treballs presentats a la Mostra de Treballs de Recerca de la Selva

Alumnes amb millor excel·lència acadèmica d'Arbúcies
Alumnes amb millor excel·lència acadèmica d'Arbúcies | AJA
Redacció
25 de juliol del 2018
Actualitzat a les 9:39h
La sala de plens de l’Ajuntament va acollir l’acte de reconeixement als alumnes de l'Institut Montsoriu que durant el curs 2017-2018 van treure les millors notes a ESO i Batxillerat, també es van reconèixer els millors treballs de recerca i els alumnes que han tret millor nota a les PAU. Els premis els van entregar el director del centre, Jordi Turon i la cap d'estudis, Anna Coll, juntament amb l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga i el regidor d'Educació i Ensenyament, Jaume Salmeron.
 
Pel que fa als premis a l'excel·lència, Anna Xifré i Mateo Rodrigo Zapata van obtenir la primera i segona millor mitjana de l'expedient de les notes de 1r i 2n d'ESO amb un 9,3 i 9, respectivament. Al segon cicle d'ESO, els premis a l'excel·lència els van rebre Yaiza Aguiar i Omaima Marouan amb una mitjana d'expedient de 3r i 4t d'ESO de 9,7 i 8,8, respectivament. Finalment, en la categoria de batxillerat, els premiats van ser Franc Bover i Alba Tierno amb una nota mitjana d'expedient de 9,34 i 9,29, respectivament.
 
A l'acte també es van premiar Alba Tierno (9,30), Franc Bover (9) i Berta Navarro (9) en reconeixement a la Distinció PAU per haver obtingut una molt bona nota en la fase general de les proves d’accés a la universitat.
 
Pel que fa a les distincions dels premis a treballs de recerca, Anna Canals Moré de 1r batxillerat va rebre el diploma per haver obtingut els II Ajuts de la Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar per a treballs de recerca d'estudiants de batxillerat Sant Hilari pel projecte Estudi del raïm de moro, abundància, extensió i depredadors.

Anna Bover Giramé de 2n Batxillerat va fer-se amb el 2n premi Ecopropostes de Ràdio Marina amb el treball Estudi sobre les energies renovables per a calefacció al municipi d'Arbúcies i Finley Wentworth-Allan també 2n Batxillerat va obtenir el 1r accèssit Ecopropostes de Ràdio Marina amb el treball Anàlisi del fitoplàncton com a indicador de l’eutrofització a la desembocadura del riu Ter.

Neus Codina Ribó de 2n Batxillerat va obtenir la menció en els XXXVI premis de Filosofia Arnau de Vilanova pel projecte Anàlisi comparativa de la subversió dels valors tradicionals segons Friedrich Nietzche i Max Stirner. I, per acabar, Marc Fradera Huici de 2n Batxillerat amb el seu treball Prototip per a l’autosuficiència i la qualitat alimentàries d’Arbúcies va guanyar el  2n premi als XVII Premis Medi Ambient de l’institut Baix Empordà de Palafrugell i els XXVIII Premi Josep M. Álvarez a treballs de recerca de medi ambient i natura.

Treballs de recerca de la Selva
 
Finalment, enguany l'Ajuntament també ha premiat els treballs de recerca participants a la V Mostra de Treballs de Recerca de la Selva que organitza el Centre de Recursos Pedagògics de la Selva. En aquest cas, els guanyadors d'un taló de 100 euros van ser Franc Bover pel treball Estudi sobre la representació de les altes capacitats en la ficció audiovisual, Aina Martí pel projecte Anàlisi grafològic evolutiu dels nois i les noies i Blanca Bonet per l'Anàlisi de la part constructiva del mètode socràtic en els diàlegs de joventut de Plató. A més, l'Ajuntament també va voler reconèixer la tasca de l'institut amb premi de 100 euros.
 
En el cas dels treballs de recerca, el regidor d'Educació i Ensenyament va explicar que pel curs 2018-2019 s'obrirà també una categoria que premiarà aquells treballs de recerca que innovin en la vesant social.
 
Arxivat a